Kübalı doktorlar ablukaya meydan okuyor: Robotik cerrahi eğitimi başlıyor

Kübalı doktorlar, ABD ablukası nedeniyle robotik cerrahi ekipmanlarına ulaşamasa da, ekipmanın kullanım bilgisi için bir merkez açacak.

Dış Haberler

Küba Halk Sağlığı Bakanlığı tıbbi tedavide robotik ekipman kullanımı için profesyonel bir eğitim merkezi açılacağını açıkladı.

ABD ablukası, Küba'nın robotik cerrahi ürünlerine ulaşmasını engelliyordu. Robotik cerrahi için gerekli ekipmanı satan tek firma ABD'de ve Birleşik Devletler'in yasadışı ablukası nedeniyle Küba'nın bu ekipmana ulaşması mümkün değil.

Kübalı doktorlar, sosyalist adanın bu alandaki son teknolojiyi kazanmasının neredeyse imkânsız olduğu düşüncesine meydan okuyarak, merkezin açılışını kutladı. 

Doktor Julian Francisco Ruiz Torres, ekipmanı elde etmek için tüm ekonomik kaynaklara ve hükümetimizin desteğine sahibiz ancak çabalarımız karşılık bulmuyor" derken, buna rağmen ilgili teknolojide uzmanları eğittiklerini belirti. Torres; "Böylece ilk ekipman seti ülkeye girer girmez kullanıma sokulabilir ve nüfusumuzu etkileyen hastalıklar tedavi edilebilir" dedi.

27 Mart'ta Havana'da açılacak olan eğitim merkezi, iktidardaki Komünist Parti'den cerrahi ekipmanları onarmak ve modernize etmek için büyük bir yatırım aldı.