Küba, cilt kanseri ile mücadele programı başlattı

Küba hükümeti, cilt kanseri ile mücadele için ülke çapında yürürlüğe geçirdiği programını duyurdu.

Dış Haberler

Küba hükümeti, 4 Şubat Dünya Kanser Günü öncesinde, cilt kanseri ile mücadele için ülke çapında yürürlüğe geçirdiği programını duyurdu.

Deneyimli dermatologların hastaneler, fabrikalar, çalışma sahaları, askeri üsler, okullar ve diğer kurumlarda yürüteceği çalışma ile, hastalık hakkında bilgilendirme yapılacak, erken tanı,teşhis ve tedavi süreci anlatılacak ve Kübalılar muayene edilecek.

Ülkedeki Sağlık Bakanlığı, benzer hizmetleri diğer kanser türleri için yürütse de, kampanyayla birlikte cilt kanseri için uygulama iki katına çıkarılmış olacak.

Bakanlığın Cilt Kanseri Çalışma Grubu Ulusal Koordinatörü Dr. Olaine Grey, ülkede kanser türleri arasında en yaygın olanının cilt kanseri olduğunu belirtti. Küba'da her 100 bin kişide 143'ün yaşamını cilt kanseri nedeniyle yitirdiği bildirliyor.

Küba'nın kanser tedavisindeki açık üstünlüğüne rağmen, Komünist Parti tarafından yönetilen hükümet, yeni nesil uzmanları eğitmek için milyonlarca dolar yatırım yapmaya devam ediyor.

1969'dan beri, Küba'dan 325 bin 710 sağlık çalışanı 158 ülkede görev yaptı. Yalnızca Afrika'da, 76 bin 744 hekim, 39 ülkede hizmet verdi.