KDHC: Savaş istemiyoruz, ancak ABD emperyalizmi ile mücadeleyi sürdüreceğiz

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, KDHC'nin barışsever bir devlet olduğunu, ancak ABD emperyalizmi ile mücadelenin süreceğini duyurdu.

Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, "KDHC barışsever sosyalist bir devlet olarak, barışın sürdürülmesine en büyük önemi vermektedir, ancak savaştan korkmamaktadır ve bundan kaçınacak değildir" denildi.

Açıklamada "KDHC, ABD'nin nükleer tehdidinden kendisini korumak için güçlü bir nükleer caydırıcılığa sahiptir" ifadesi kullanılırken, kendilerine karşı savaşın başlatılması durumunda nükleer silahların kullanılacağı da duyuruldu.

KDHC, "ABD emperyalizmine karşı ölüm kalım mücadelesinde zafer mutlak olarak kazanılacaktır" şeklinde açıklamada bulunarak, "eğer ABD, tehditkar tavrını sürdürmek istiyorsa, sonuna kadar gitmek KDHC'nin sarsılmaz iradesidir" denildi.

KDHC BM Daimi Temsilciliği, ABD provokasyonları sonucunda çıkacak savaşın "karada, denizlerde, sualtında, havada ve çeşitli diğer yöntemlerle" sürdürüleceğini açıkladı.