KDHC: Barışı seviyoruz, ama asla bunun için yalvarmayacağız

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD'nin Carl Vinson uçak gemisi ve beraberindeki donanmanın karasularına gönderilmesine sert bir şekilde karşılık vereceklerini duyurdu.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) yönelik tehditler devam ederken ABD'nin Carl Vinson uçak gemisi ve beraberindeki donanmayı Kuzey Kore karasularına göndereceği yönünde iddialar medyada yer bulmaya başladı.

ChicagoTribune'de yer alan habere göre KDHC Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Kore Merkez Haber Ajansı'na Pazartesi günü geç saatlerde verdiği röportajda "ABD'yi çirkin eylemlerinin katastrofik sonuçlarından sorumlu tutacağız." şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra KDHC'den ABD'nin Kuzey Kore karasularına uçak gemisi gönderilmesi yönündeki karar hakkında, "Bu, ABD'nin kuzeydeki operasyonların ciddi bir aşamasına geldiğini ortaya koyuyor. ABD, 'önleyici saldırı' ve karargahın kaldırılması yönünde bir askeri harekete cesaret ederse, ABD tarafından istenen her türlü savaş moduna tepki vermeye hazırız." şeklinde bir açıklama daha geldi.

KDHC'nin açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ''kimyasal silah saldırısı'' iddiasıyla ABD'nin Suriye'deki hava üssüne yaptığı füze saldırılarının, uluslararası normların dışında faaliyette bulunan herhangi bir ülkeye mesaj gönderdiğini söylemesinin hemen ardından geldi.

Pyongyang'da ikamet eden KDHC Devlet Başkanı Kim Jong-Un'un ağabeyi Kim Sung-Chol AP'ye şunları söyledi: "Barışı seviyoruz, ama asla bunun için yalvarmayacağız; eğer kim bizi kışkırtmaya kalkarsa, kendi gücümüzle kendimizi en güçlü şekilde savunuruz ve savunmaya da devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.