Donald Trump olay yaratan boru hattının da hissedarıymış!

ABD Başkanı Donald Trump'ın hissedarı olduğu bir şirketin Dakota Access isimli boru hattını inşa ettiği ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD'nin yeni seçilen Başkanı Donald Trump'ın da hissedarı olduğu bir şirketin Dakota Access isimli boru hattını inşa ettiği ortaya çıktı. Trump'ın göreve başlamasıyla ortaya çıkacak çıkar çatışması yeni başkana karşı eleştirileri yükseltti.

Trump'ın 2016 yılı sonu için finansal durumunu bildirdiği belgede Dakota Access boru hattının inşaatını da sürdüren Texas'lı Energy Transfer Partners'da, Trump'ın 15.000 ile 50.000 dolar arasında değer taşıyan hissesi olduğu ortaya çıktı. Trump'ın ayrıca Phillips 66 isimli Dakota Access boru hattının dörtte birine sahip olan bir firmada 100.000 ile 250.000 dolar arasında hissesinin bulunduğu bildirildi.

Amerika yerlilerinin boru hattına karşı olduğu bilinirken, geçtiğimiz günlerde farklı kabilelerden 800 yerli, bölgeye gelen anayolu kesmişti. Energy Transfer Partners'ın yöneticisi Kelcy Warren, Trump'ın projeyi hızlandıracağı görüşünde olduğunu bildirdi. Warren "Projenin kolaylaşacağını düşünüyor muyum? Elbette! Eğer altyapı sektöründeyseniz, tutarlılığa ihtiyaç duyarsınız. Bu projenin yoldan çıktığı nokta tam da bu nokta." dedi. Warren, Trump'ın kampanyasına 3000, Cumhuriyetçilere 66.888 ve Trump'ın adaylığını destekleyen komiteye 100.000 dolar bağışta bulunmuştu.