ODTÜ'lüler serbest bırakıldı!

Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısı için gittiği ODTÜ'de protesto edildi. Polis üniversitelilere biber gazı ile müdahale etti. 20'ye yakın öğrenci gözaltına alındı. Arkadaşlarının serbest bırakılması için toplanan öğrencilere polis tekrar müdahale etti.

21:45 - Gündüz polis tarafından gözaltına alınan ODTÜ'lülerin akşam saatlerinden itibaren serbest bırakıldığı bildirildi. Gelen haberler gözaltında öğrenci kalmadığı yönünde.

--------------------

17:33 - ODTÜ öğrencilerinin Rektörlük binası önündeki uzun bekleyişlerinin ardından Rektör Ahmet Acar, bina önünde öğrencilere açıklama yapmak zorunda kaldı. Polisi kendisinin çağırmadığını belirten Ahmet Acar, polisin okula girmesine karşı olduğunu belirtti. Öğrencilerin yoğun talebi sonrasında basın önünde de, polis şiddetini kınadığını belirtti.

Bunun üzerine öğrenciler eyleme son verdiler.

Sabah gözaltına alınan ODTÜ öğrencilerinin, bir saat içinde serbest bırakılacağı bildirildi.

ODTÜ'den görüntüler için: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/odtuden-goruntuler-haberi-36945

----------------------

17:05 - Saat 16.00'da rektörlük önünde bekleyişlerini sürdüren öğrencilerin yanına gelen ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada şu talepler dile getirildi

. Gençlerin şiddet içermeyen protesto eylemlerinin polis şiddetiyle dağıtılmasını,
. Demokratik haklarını kullanarak görüş bildiren, eylem yapan, öğrencilerin gözaltına alınmasını,
. Polis güçleri tarafından üniversitenin savaş alanına çevrilerek gaz bombalarıyla basın mensuplarının, akademisyenlerin, öğrencilerin yaralanmasını,
. Son günlerdeki protesto eylemleri bilinirken bilim ve teknoloji yüksek kurulu toplantısının kalabalık polis kitlesinin kuşattığı odtüde yapılarak olayların tırmandırılması ve üniversitenin eğitim etkinliğinin doğrudan polisin ağır şiddeti ile engellenmesini,

ciddi yanlışlar olarak görüyoruz üniversitemizi özerkliğine sahip çıkmaya, siyasal iktidarı da ivedilikle demokrasi ilkelerine saygıya çağrıyoruz.

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği

---------------------

15:32 - Öğrencilerin rektörlük binası önündeki bekleyişi sürüyor. Rektörlükten yapılan açıkmaya göre Rektör Ahmet Acar şu an binada bulunmuyor.

Bu arada, ODTÜ'lü hocalar ve öğrenciler saat 16:00'da Rektörlük binası önünde birlikte basın açıklaması düzenleyecek.

----------------------

15:00 - ODTÜ'lüler marşlarla ve sloganlarla Rektörlük binası önünde beklemeye devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ı ve AKP'li bakanları protesto eden öğrenciler, AKP'lilerin üniversitelerine girmesine izin veren ODTÜ Rektörü'nü de protesto ediyorlar.

Rektörlüğe iletilmek üzere bütün öğrencilerin tepkilerini dile getirdiği bir mektup yazılıyor. Mektupta öğrencilerin "Eğer AKP'yi protesto etmek suç ise sadece 20 öğrenci değil bütün gençlik suçludur", "ODTÜ devrimcidir, özgürlükçüdür, gericilere geçit vermez", "Arkadaşlarımız gözaltına alınırken rektörümüz neredeydi?" gibi ifadelere yer verdiği bildirildi.

-------------------------

14:41: Fakülteleri, yemekhaneyi ve kütüphaneyi dolaşarak arkadaşlarını yürüyüşe katan ODTÜ'lüler Rektörlük binası önüne ulaştı.

Rektörlük önünde yapılan konuşmalarda "Burası, Vietnam kasabı Komer'in arabasının yakıldığı yer, buraya gericiler, işbirlikçiler kolay kolay giremez. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de düzenlediği toplantıya katılan ve öğrencilere yapılan polis saldırısının ardından bir açıklama dahi yapmayan, öğrencilerine sahip çıkmayan ODTÜ Rektörü de hesap vermeli.

Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar, AKP'liler ODTÜ'den çıkana kadar buradayız" ifadelerine yer verildi.

ODTÜ'lülerin rektörlük binası önünde bekleyişleri sürüyor. Dersten çıkan birçok öğrencinin eyleme katılmaya devam ettiği belirtiliyor.

---------------

14:23 - Kütüphaneyi dolaşan ODTÜ'lüler, arkadaşlarını AKP'nin saldırısını protesto etmeye çağırdı. 20'ye yakın öğrencinin şu an gözaltında olduğunu ve arkadaşları serbest bırakılana kadar Rektörlük önünde beklemeye çağıran ODTÜ'lüler, Kütüphane'deki arkadaşlarının da katılımı ile yürüyüşe devam ediyor.

---------------------------------

14:08 - Polis tarafından gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için Fizik Bölümü önünde bir araya gelen öğrenciler Yemekhane, Matematik Bölümü, Mimarlık Fakültesi, İktasat Fakültesi ve Hazırlık binalarını dolaşarak tüm ODTÜ'lüleri eyleme çağırıyor.

Öğrenciler şu an Rektörlüğe doğru yürüyor.

"Tayyip Dışarı", "AKP Dışarı" sloganları ile yürüyen ODTÜ'lüler gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar Rektörlük binası önünde bekleyeceklerini söylediler.

---------------------------

13:44 - Yüzlerce ODTÜ'lünün kampüs içinde yürüyüş yaptığı ve birçok öğrencinin eyleme katıldığı bildiriliyor.

Öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylüyor.

Bu arada, çevik kuvvet ekiplerinin de ODTÜ'ye yığınak yaptığı belirtiliyor.

---------------------

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'de düzenlenen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına katılan Başbakan Erdoğan ve diğer AKP'li bakanlar, ODTÜ'lüler tarafından protesto edildi. 20'ye yakın öğrenci polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sonucu gözaltına alındı.

Olayın hemen ardından, arkadaşlarının serbest bırakılması için toplanan 150'ye yakın ODTÜ'lüye çevik kuvvet ekipleri tekrar biber gazlı ve coplu müdahalede bulundu.

AKP'liler ODTÜ'ye çıkarma yaptı!
Toplantıya Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, rektörler, bakanlık müsteşarları ve ilgili kurum yöneticileri katıldığı açıklandı.

Başbakan Erdoğan’ın salona girmesinin ardından haberi alarak bina önüne gelen ODTÜ'lüler AKP'nin üniversitelerine gelişini protesto etti.

ODTÜ'lüler toplanıyor
Arkadaşlarının serbest bırakılması ve AKP'nin saldırısına cevap vermek için yüzlerce ODTÜ'lü Fizik Bölümü önünde toplanmaya başladı. Öğrenciler "Katil Tayyip ODTÜ'den defol!", "Katil AKP ODTÜ'den defol!", "Tayyip Amerika'ya Fethullah'ın yanına!" sloganları ile fakülteleri geziyor.

Şu an yüzlerce öğrenci bir araya geldi.

ODTÜ'lüler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakıla kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve AKP'lilerin bulunduğu TÜBİTAK binasının önüne büyük bir yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

Bu arada, gözaltına alınanlar arasında, aynı zamanda ODTÜ öğrencisi olan bir soL muhabiri de var.

ODTÜ'de öğrencilerin derslerden çıkarak yürüyüşe katıldığı, yürüyüş kortejine yüzlerce öğrencinin katıldığı bildiriliyor.

Yandaş basın ODTÜ haberini nasıl verdi: Yandaş basının ODTÜ saldırısına ilk tepkisi ne oldu?

(soL - Ankara)