Yandaş basının ODTÜ saldırısına ilk tepkisi ne oldu?

ODTÜ’deki polis saldırısıyla ilgili haberinde CHA, geçtiğimiz haftasonu polis şiddeti nedeniyle bebeğini kaybeden öğrenci için “Bir hamile öğrencinin çocuğunu düşürdüğü iddia edilmişti” ifadesini kullandı. Bazı yandaş siteler haberi uzun süre vermezken, Samanyolu "ODTÜ öğrencileri güreş tuttu" başlıklı bir haber verdi.

Başbakan Erdoğan’ın rektörlerle buluşmasını protesto eden öğrencilere karşı uygulanan yoğun şiddetin başlattığı üniversitelere karşı AKP taarruzu, bugün ODTÜ’yü hedef aldı.

Cihan Haber Ajansı, konuyla ilgili geçtiği haberinde “Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eden öğrencilere polis çok sert müdahale etmiş, olaylar sırasında karnına darbe alan bir hamile öğrencinin çocuk düşürdüğü iddia edilmişti” ifadesine yer verdi.

Habercilik dilinde gerektiğinde kullanılması çok normal olan “iddia ediliyor” kalıbı, bu gibi durumlarda tam bir çarpıtma aracına dönüşüyor.

Bazıları polis bültenini mi bekliyor?
Zaman ve Yeni Şafak olayları CHA’nın bu haberiyle duyurdu.

Habervaktim ve Haber7 gibi siteler ise henüz ODTÜ’ye dair hiçbir haber vermiş değil.

Geçen haftaki olayların ardından dinci basının Emniyet’in verdiği, bir kısmı apaçık yalan çıkan bilgileri haberleştirerek öğrencileri hedef göstermesi dikkat çekmişti.

Samanyoluhaber sitesinde de hâlâ ODTÜ'deki polis saldırısıyla ilgili bir haber yer almazken, saldırının yapıldığından sonra siteye ODTÜ'yle ilgili olarak "ODTÜ öğrencileri güreş tuttu" başlıklı bir haber girilmiş olması dikkat çekiyor. Haberin spotunda "Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) öğrencileri, ata sporu güreşe büyük ilgi gösteriyor" ifadeleri yer alıyor.

(soL - Haber Merkezi)