İstanbul Üniversitesi'nde Hizbullahçılar saldırdı: 56 öğrenci gözaltına alındı!

İstanbul Üniversitesi'nde Hizbullahçılar yine saldırdı. Çok sayıda solcu öğrenci saldırı sonrası yaralanırken, polisin onlarca öğrenciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Güncelleme 19:23

29 üniversitelininin polis sorgusunun ardından serbest bırakıldığı belirtiliyor. Geri kalan 27 öğrenci savcılığa çıkartılacak.


Güncelleme: 13:45
Basın gerici saldırıyı yine göremedi
İstanbul Üniversitesi'nde gericilerin ve polisin saldırısının ardından birçok öğrenci yaralanırken, 56 öğrenci de gözaltına alındı.

Solcu öğrencileri hedef alan bu gerici saldırının üzerinden 2 saate yakın bir süre geçtikten sonra Doğan Haber Ajansı tarafından yapılan haberde "İstanbul Üniversitesi'nde kavga" başlığı kullanılması dikkat çekerken, gericilerin saldırısı "iki karşıt grubun kavgası" olarak sunuldu.

Benzer şekilde Sabah'ın internet sitesi "İstanbul Üniversitesi yine karıştı" diyerek gerici saldırıyı karşıt grup kavgası ilan ederken, benzer başlık ve haber içerikleri Cumhuriyet ve Radikal tarafından da kullanıldı.


Güncelleme: 13:12
2 TKP'li öğrenciye 6 dikiş
Hizbullah ve polis saldırısı sonrası yaralanan TKP'li Öğrenciler'in tedavisi sürüyor. 2 TKP'li öğrencinin kafasına 6 dikiş atıldı.

TKP'li Öğrenciler'in hayati tehlikesi bulunmuyor.


Güncelleme: 12:51
İstanbul Üniversitesi'nde solcu öğrencilere saldıran ve İbda-C'lilerin de aralarında bulunduğu belirtilen 12 gerici grubun saat 13.00'da Saraçhane'de bir basın açıklaması yapacağı belirtiliyor.

Polis gerici grubun tekbirler getirerek saldırısını seyretmiş, gruba hiçbir müdahalede bulunmamıştı.


Güncelleme: 12:45
Saldırı sonrası gözaltına alınan öğrenci sayısı 56'ya yükseldi.


Güncelleme: 12:37
Hizbullah ve polisin yaptığı saldırının ardından İstanbul Üniversitesi öğrencileri saat 16.00'da Beyazıt Ana Kapı'da eylem yapacak.


Güncelleme: 12:21
Gözaltında bulunan bir öğrenciden aldığımız bilgiye göre, şu anda 50'den fazla öğrenci gözaltında.


Güncelleme: 12:09
Hizbullah ve polis saldırısının ardından çok sayıda öğrenci yaralanırken, gelen ilk bilgilere göre 4 TKP'li öğrenci saldırı sonrasında yaralandı.


Öğrencilere demirlerle saldıran Hizbullahçı grubun saldırısının ardından polis de solcu öğrencilere biber gazları ve coplarla saldırdı.

Polis saldırısı sonucunda çok sayıda öğrenci yaralandı.

(soL - Haber Merkezi)