Erdoğan İzmir'de protestolarla karşılandı

İzmir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi protestoya başlayan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kıbrıs Şehitleri'nde yürüyüşe geçen gruplara polis engel oldu.

Tayyip Erdoğan’in mitingi sürerken Kıbrıs Şehitleri caddesinde toplanan Halkevleri, HTKP, ÖDP ve KP üyeleri Erdoğan’ı protesto ettiler. Yürüyüş yapmasına izin verilmeyen ve abluka altına alınan kitle , sloganlar atarak oturma eylemi yaptı. Polisin, 1 saati aşkın bir süre dağılmasına izin vermediği kitle, eylem boyunca “hırsız, katil Erdoğan”, “katil Erdoğan İzmir’den defol” sloganları attı. Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından oturma eylemi yapan grup polis ablukası içinde Kıbrıs Şehitleri caddesinden çıktı.

Erdoğan konuşmasını yaptığı esnada Komünist Parti üyeleri de binalarından “Hırsızdan, katilden başbakan olmaz. Seçim hükümsüzdür.” yazılı pankartı sallandırdılar.

Erdoğan'ın mitinginin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na yakın olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Başbakan Erdoğan aleyhine gösteri yaptı. TGB şubesinden de Başbakan Erdoğan'ı eleştiren yaklaşık 10 metrelik bir pankart açıldı. Dışarıya çıkmak isteyen 10 genç gözaltına alındı. O anlarda arbede yaşandı.