Başbakan Erdoğan: Bana da affedersiniz Ermeni diyen oldu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, "Benim için Gürcü diyen oldu, afedersin çok daha çirkin şekilde Ermeni diyen oldu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de Adaylar Konuşuyor programında Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, canlı yayınlanan programda cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra YAŞ kararları, emniyetteki operasyonlar ve HSYK Başkanvekili açıklamalarına değindi.
Erdoğan bir mitinginde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a “Kılıçdaroğlu sen Alevi’sin ben Sünni. Bunu söyle. Demirtaş sen de Zazasın. Bunu söylemekten korkma.” sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları dedi:

“Bırakın Türkiye’de Türk, Türk olduğunu Kürt Kürt olduğunu söylesin. Bunda ne var? Benim için bir ara neler dediler. Gürcü dediler. Affedersin daha çirkinini söylediler, Ermeni dediler. Ben dedemden de, babamdan da öğrendiğim kadarıyla Türk'üm. Olay bu kadar basit.”