10 milyon yeni seçmen böyle mi ortaya çıktı?

Denizli’de dört yıl önce vefat eden bir kişi adına seçmen bilgi kağıdı düzenlendiğini iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde de, Kocaeli'de 20 yıl önce henüz 6 aylıkken ölen bebek adına seçmen bilgi kağıdı düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, düzenlediği basın toplantısında, birkaç gün önce yaptıkları açıklamada, hayali seçmenler türediğini, bu nedenle seçime gölge düştüğünü söylediklerini, bu açıklamalarının arkasından Denizli’nin her köşesinden kendilerine ihbar yağmaya başladığını söyledi.

Esentepe Mahallesi’nde 2007 yılında vefat eden Elmas Özyolcu isimli kişiye seçmen bilgi kağıdı düzenlendiğinin ortaya çıktığını ifade eden Yurtseven, "Dört yıl önce ölen kişiye seçmen kağıdı düzenleyenler bunun hesabını vermeli. Elimizde bu kişi için Sağlık Müdürlüğü'nce tanzim edilen ve cenaze sahibine verilen gömme izin kağıdı var. Bu da seçmen kayıtlarının ne kadar sağlıksız yürütüldüğünün, şaibeye ne kadar açık olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Kocaeli'de de aynı örnek
Geçtiğimiz hafta DHA'nın haberine göre, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Beşbin ve Ahmet Bartu çiftinin 1990 yılında dünyaya gelen kızlarının, doğumundan 6 ay sonra hayatını kaybettiği ancak aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen YSK tarafından kendisi için seçmen bilgi kağıdı düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Adana'da da aynı skandal
1 Haziran Çarşamba günü basına yansıyan bir başka skandal haberi de Adana'dan gelmişti. İHA'nın haberine göre, Batman nüfusuna kayıtlı ve 40 yıl önce ölmüş olan Vesile Bilek'in hiç gitmediği Adana'da her seçim öncesi eski kocasının adresine seçmen kağıdı geldiği öğrenildi.

Rakamlar YSK'yı yalanlıyor
YSK'nın açıkladığı seçmen sayısına göre 12 Haziran Genel Seçimi'nde yaklaşık 10 milyon yeni seçmen oy kullanacak. Ancak 2007'de 15-19 yaş arasında bulunanların sayısının yaklaşık 6 milyon olması, YSK'nın açıkladığı rakamla açık bir çelişki oluşturuyor.

Bu açık çelişki hakkında AKP'nin bir itirazı olmaması doğal ancak CHP başta olmak üzere Meclis'teki diğer partilerin de bu konu üzerinde neredeyse hiç durmamaları dikkat çekiyor.

(soL - Haber Merkezi)