Başkan babalarımız

Kadir Sev'in “Başkan babalarımız” başlıklı yazısı 28 Aralık 2012 Cuma tarihli soL Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Başbakanın ODTÜ çıkartması sonrasındaki şu sözleri beni 30 yıl öncesine götürdü “Utanmadan söyledikleri şey, ‘Polisin, güvenliğin olmadığı üniversite istiyoruz’. Derslere girmiyormuş. Girmezsen girme. Sen öğretim üyesi olsan ne olur, olmasan ne olur… Zaten öğrenci dedikleri terör örgütü mensubu. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa ülkemiz batmış, gitmiş.”

Kenan Evren de, 1984 yılında Aziz Nesin’in öncülüğünde hazırlanarak kendisine verilen Aydınlar Dilekçesi’ne benzer bir tepki vermişti “Ne yapayım ben böyle aydını, Vahdettin de aydındı ama vatan hainiydi” demişti. Aziz Nesin, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 sayılı Askeri Mahkemesi’ndeki savunmasında aynen şu sözlerle yanıt vermişti “bizi bir şey yapsın diye aydın olmadık.”

Başkan babalar hep aynı: Aydını, yalakanın okumuşu eğitimi ise beyinleri hurafelerle doldurmak ve sermayeye teknisyen yetiştirmek eylemi sanıyorlar.

Aklı yok etmeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bütünüyle yok edemediklerini, edemeyeceklerini gördük. ODTÜ’nün üç saygın öğretim üyesi, bilim insanları Rektör Ahmet Acar, Raşit Kaya ve Ali Gökmen’in kişiliğinde simgeleşen mücadele, yapamayacaklarını gösterdi. ODTÜ, öğrencisi, mezunu, öğretim elemanı ve rektörüyle el ele insanlık nöbeti tutuyor. Tarihe not düşüyorlar.

Yazının tamamını soL Gazetesi'nde okuyabilirsiniz...