Vurgunun vurgununu yaptılar: Kombassan'a 140 milyonluk kıyak

Binlerce kişiyi dolandıran Kombassan Holding'e açılan davalar, AKP'nin Meclis'ten geçirdiği düzenlemeyle birlikte düştü. Bu hamlenin ardından ismini Bera Holding olarak değiştiren Kombassan'ın kasasına 140 milyon TL girecek.

soL - Haber Merkezi

AKP'nin Meclis'ten geçirdiği düzenlemeyle birlikte Kombassan Holding hakkında açılan davalar düştü.

Vatandaşlardan "kâr payı verilecek" denilerek topladığı milyonlarca lirayla büyük bir vurgun yapan şirket, daha sonra imaj düzeltme faaliyeti kapsamında ismini Bera Holding olarak değiştirdi.

Hakkında 3 bin dolayında dava olan şirketin yardımına AKP koşarken, Meclis'ten geçirilen düzenleme sonrası şirket hakkındaki tüm davaların düşmesinin yolu açıldı.

AKP döneminde Enerji Bakanlığı yapmış olan Ali Rıza Alaboyun'un başında olduğu Bera Holding, davaların düşmesiyle birlikte borsada yükselişe geçerken, KAP'a yaptığı açıklamada kasasına 140 milyon lira girdiğini duyurdu:

Yerel mahkemelerde veya Yargıtay aşamasında devam eden  yaklaşık 3000 dolayında davanın, anılan madde hükmü gereğince hüküm kurulmaksızın sona ermesi beklenmektir.

Davaların sona ermesi ile birlikte süreç içerisinde, görülmekte olan davalara ilişkin olarak Holdingimiz tarafından mahkemelere depo edilen 155 milyon Türk Lirası düzeyindeki nakit paranın iade edilmesi ve kanun hükmüne göre bu davalara ilişkin olarak davacılara ödenmesi gereken yargılama giderleri ile maktu vekalet ücreti nedeniyle 15 milyon TL düzeyinde bir nakit çıkışı ile birlikte Holdingimize 140 milyon TL düzeyinde net nakit girişinin olacağı hesaplanmaktadır.

Bu kaynak Grup yatırımlarının finansmanında ve işletme sermayesi ihtiyacının giderilmesinde kullanılacak olup, kredi yükünün azalmasına önemli katkı sağlayacaktır.

DEĞERİ YOK...

Konuyla ilgili konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Dolandırılan on binlerce insanımız büyük travmalar yaşadı, intihar edenler, aile düzeni dağılanlar oldu. Bugüne kadar devlet bu 70 bin yurttaşımıza destek çıkmadı, onları kaderlerine terk etti. Ta ki mahkemeler bu dolandırıcılara ‘dur’ diyene kadar. Yargıtay mahkeme kararlarını onaylayınca bu holding yöneticileri paniklediler, lobi çalışması başladı ve sonucunda bu teklife ilgili düzenleme eklendi. Mağdurlar, onları mağdur edenlerin ortakları yapılıyor. O hisselerin hiçbir maddi karşılığı olmayacak ama o dolandırıcılar, adı ‘A’ olsun, ‘B’ olsun, bu holdinglerin kaymağını yemeye devam edecek” açıklamasında bulunmuştu.