Üniversitede camiye Bakanlık onayı

İzmir’in en büyük eğitim yerleşkesi olan Ege Üniversitesi’nde Diyanet’e tahsis edilen dev arazide yapılacak camiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. İmar planında eğitim alanı olarak ayrılan 4 bin 400 metrekareyi ibadet alanına çeviren Bakanlık, hazırladığı imar planlarını askıya çıkarttı, yerleşke girişindeki yeşil alanlara dini tesis inşa edilecek

soL - İzmir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova’nın Erzene Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Ege Üniversitesi kampüsü girişindeki 4 bin 400 metrekarelik alanı dini tesis alanı ilan etti. Mülkiyeti, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve 25 Temmuz 2014’te İzmir İl Müftülüğü’ne tahsis edilen arazide cami yapılması talebini değerlendiren Bakanlık, yayınladığı imar planlarını bir ay süre ile askıya çıkardı.

ÜNİVERSİTE ARAZİSİNE CAMİ
Toplam 9 bin 350 metrekareyi bulan alanda plan değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege Üniversitesi’nin Ankara Caddesi’ne bakan ve İZSU ile İzmir İtfaiyesi tesislerine komşu alanda yaptığı değişiklikle, imar planlarında eğitim alanları olan yerleri ibadet alanına çevirerek cami yapımına onay verdi.

BELEDİYELERİN İMAR YETKİSİNE BYPASS
Buna göre, teknopark ve yüksek öğretim kurumlarına ayrılan 4 bin 400 metrekare büyüklüğündeki arazinin 2 bin 820 metrekaresine cami yapılacak ve 2 bin 360 metrekaresi de park alanı olarak ayrılacak. Bakanlık hazırladığı beş binlik ve binlik imar planlarında 1024 metrekarelik araziyi de otopark kullanımına ayırdı.

YEŞİL ALANLAR NE OLACAK?
Diğer yandan metro istasyonu çevresinden geçen ve enerji nakil hatları da bulunan alanda yapılan imar değişikliği için kurumların uyarılarını dikkate alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cami yerini de değiştirirken, belediyelerin imar yetkisi de bypass edildi. Diyanet’in yaptıracağı cami inşaatı sırasında bölgede yer alan yeşil doku kaldırılacak.