'Türk yetkililer Suudi gazetecinin konsoloslukta öldürüldüğüne inanıyor'

Reuters'in iki Türk kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türk yetkililer Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğunda öldürüldüğüne inanıyor.

Dış Haberler

Türkiye'den iki kaynağın verdiği bilgilere göre dört gün önce Suudi Arabistan konsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne inanılıyor.

Reuters'in aktardığına göre Türk polisinin ilk değerlendirmesi cinayetin önceden planlandığı ve cesedin konsolosluktan çıkartıldığı yönünde.

KONSOLOSLUKTAN ÇIKIŞININ GÖRÜNTÜSÜ YOK

Kaynaklar cinayetin nasıl yaşandığına dair bilgi vermezken, Suudi yetkililer olayı araştırdıklarını ancak Kaşıkçı'nın kendilerinde olmadığını öne sürmüştü.

Suudi Arabistan'ın politikalarını eleştiren bir isim olan Kaşıkçı, konsolosluğa yaklaşan evliliğine dair belgeleri edinmek için geldi. Kaşıkçı'yı nişanlısı dışarıda bekliyordu, ancak Suudi gazeteci konsolosluğa girdikten sonra bir daha görülmedi.

Suudi yetkililer, Kaşıkçı'nın konsolosluktan ayrıldığını öne sürüyor, ancak Kaşıkçı'nın çıkışına dair bir kamera kaydı bulunmuyor. 

'15 KİŞİLİK BİR EKİP GELDİ'

The Guardian'dan Martin Chulov'a göreyse Türk yetkililer kendilerinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğunu belirtti.

Chulov'un aktardığına göre üst düzey bir Türk yetkili Suudi Arabistan'dan 15 kişilik bir ekip geldiğini, Kaşıkçı kaybolmadan önce gelen bu ekibin, kaybolma sonrasında ayrıldığını ifade etti.

Washington Post'ta yazmakta olan Kaşıkçı'nın ABD ve Ortadoğu'da çok sayıda kişiyle bağlantısı bulunuyordu.