Tren faciasında yaşamını yitirenler karanfillerle anıldı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren faciasında yaşamını yitiren 25 yurttaş, olayın meydana geldiği yerde karanfillerle anıldı.

Haber Merkezi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren faciasında yaşamını yitiren 25 yurttaş, olayın meydana geldiği yerde karanfillerle anıldı.

Taşeronlaştırma ve ihmalin yol açtığı 8 Temmuz tarihli olayda tren raydan çıkmış, 25 kişi yaşamını yitirirken 340 kişi de yaralanmıştı.

Bugün, tren faciasında yakınlarını kaybedenler ve bazı yaralılar ile aileleri, olay yerine karanfil bırakmak için Çorlu'nun Sarılar köyünde buluştu.

SEFERBER OLAN KÖYLÜLERE TEŞEKKÜR

Tren kazasında traktörleriyle olay yerine gidip yaralıları hastaneye yetiştiren köylülere, yaşamını yitirenlerin yakınları ve olayda yaralananlar teşekkür etti.

'SORUMLULAR MUTLAKA CEZALARINI ÇEKMELİ'

Kazada kardeşi ve 14 yaşındaki kızını yitiren Bihter Bilgin'in okuduğu basın açıklamasında, sorumluların cezalandırılması istendi. Bugün kendisinin doğum günü olduğunu söyleyen Bilgin, elinde kızının trende çektirdiği son fotoğrafını taşıdı. 

Bilgin şunları söyledi: 

"Ben bugün kızıma sarılamayacağım. Kardeşlerime sarılamayacağım. Onlar kim bilir bana nasıl bir sürpriz yapacaklardı… 8 Temmuz günü yaşanan olay çok acı ve ihmal doluydu. Burada 25 kişi hayatını kaybederken, 340 kişi de yaralandı. Bizler, ölenlerin yakınları olarak yaşanan olayın takipçisi olmaya devam ediyoruz. Olayın sorumluları kimlerse bulunarak mutlaka gereken cezayı çekmeliler. Biz aldığımız ilaçlar sayesinde ayakta kalabiliyoruz. Ölenleri asla unutmadık, asla da unutmayacağız. Bugün benim doğum günüm. Kızım ve kardeşim bu kazada ölmeseydi şu an bana doğum günü sürprizi hazırlıyor olacaktılar. Yaşadığımız durum çok acı ve telafisi yok."

 

RAYLARA KARANFİL BIRAKILDI

Basın açıklamasının ardından köy yakınından geçen rayların bulunduğu bölgeye gidilerek rayların üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı.