Komünist Parti'den Sultanahmet patlamasına ilişkin açıklama

Komünist Parti, Sultanahmet patlamasına ilişkin açıklama yaparak sorumlunun iktidar olduğunu duyurdu.

Komünist Parti, Sultanahmet'te gerçekleşen patlamaya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada sorumlunun iktidar olduğu vurgulandı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Sultanahmet patlaması: Zarar gören halkımız, sorumlu iktidardır

Şu ana kadar patlamayı üstlenen olmadı. Bir yerden sonra önemi de yok. Kör şiddet uzunca bir süredir dünyada temel siyaset aracı haline gelmiş durumda. Bu türden eylemlerde kimin imzası olursa olsun, zarar gören her durumda halk oluyor. Siyasi iktidarlar, bu tür eylemlere bazen göz yumuyor bazense doğrudan planlıyor. Kimi örneklerde ise devletler ya da emperyalist merkezler arasındaki çekişmeler sırasında katliamlar organize ediliyor. Ülkemizde son dönemde bu türden eylemler hep tek bir örgüte işaret etti: IŞİD. Bu noktada bu eylemlerin kime hizmet ettiği, kime yaradığı sorusuna yanıt vermek zorlaşıyor. Çünkü Komünist Parti'nin defalarca vurguladığı gibi, kör şiddetin bir temel siyaset aracı haline gelmesi, siyasetin artık ilkelerle, programla değil kapalı kapılar ardında ve kirli pazarlıklarla yürütülmesinin sonucu.

Komünist Parti, Sultanahmet'te ölenlerin yakınlarına başsağlığı diler ve yaralıların bir an önce iyileşmesi dileğinde bulunurken, karanlığı yenmenin sadece ve sadece emekçi halkın temiz ve devrimci bir siyasete örgütlenmesi ile mümkün olduğu gerçeğinin bir kez daha altını çizer.

Sultanahmet patlamasının baş sorumlusu, Türkiye'yi bu noktaya getiren AKP iktidarıdır. Hukuk tanımayan, katliamlara davet çıkaran, zorba AKP hükümetinin iç ve dış politikası katliamlara zemin yaratmıştır. Bu patlamadan sonra, iktidar bir kez daha üste çıkacak ve  "haklı olduğu"nu ilan edecektir. Buna izin vermeyeceğiz. AKP'nin eli kana bulaşmıştır, hesap verecektir. 

Komünist Parti