Kart: Türkiye, annelerin IŞİD saflarına katıldığı bir ülke olmamalıdır

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Türkiye'den IŞİD'e katılımları eleştirerek, "Bebeklerin, annelerinin IŞİD saflarına katıldığı bir Türkiye. Türkiye, bu değildir. Bu olmamalıdır. Bu tablo değişmelidir, değişecektir' dedi.

DHA

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Türkiye'den IŞİD'e katılımları eleştirerek, "21 Kasım tarihinde IŞİD'e katılan 26 yaşındaki Mustafa Su'dan maalesef kötü haber geldi. Mustafa 10 gün kadar önce çatışmalarda hayatını kaybetti. Bebeklerin, annelerinin IŞİD saflarına katıldığı bir Türkiye. Türkiye, bu değildir. Bu olmamalıdır. Bu tablo değişmelidir, değişecektir" dedi.

'ANNE İSLAM DEVLETİNDE YAŞAYACAĞIM VE ÇOCUĞUMU DA BURADA YETİŞTİRECEĞİM' DİYOR

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, "21 Kasım tarihinde IŞİD'e katılan 26 yaşındaki Mustafa Su'dan maalesef kötü haber geldi. Mustafa 10 gün kadar önce çatışmalarda hayatını kaybetti. Anne; "dönmeyeceğim" diyor. "Ben İslam Devletinde yaşayacağım ve çocuğumu da burada yetiştireceğim" diyor ve 2 yaşındaki Melahat Yağmur'un , Konya'da bulunan dedesi ve babaannesi tarafından alınmasına izin vermiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ivedi olarak ve bir kez daha göreve davet ediyoruz. Polis memurunun 2 yaşındaki çocukları Abdullah Eren ile 4 yaşındaki Ecrin'i Türkiye'ye getirme becerisi ve sorumluluğunu gösteremediniz. Adı geçen 2 çocuk babalarının üstün gayreti ile, Üçkubbe ve Bablemun Köylülerinin insani duyarlılıkları sonucunda Türkiye'ye intikal etmişti. Bu aşamada , Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, halen Haseki Bölgesinde bulunan 2 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Melahat Yağmur'un can güvenliğini sağlamasını ve devlet olarak üstüne düşen görevi yapmasını , her türlü girişimde bulunmasını bir kez daha hatırlatıyoruz. Devlet olmanın asgari şartını hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BEBEKLERİN, ANNELERİNİN IŞİD SAFLARINA KATILDIĞI BİR TÜRKİYE'

Nesillere intikal edecek bir trajedi yaşanıyor. Bebeklerinin can güvenliğini sağlayamayan bir hükümet. Bebeklerin, annelerinin IŞİD saflarına katıldığı bir Türkiye. Türkiye, bu değildir. Bu olmamalıdır. Bu tablo değişmelidir, değişecektir. Olay, tarafımızdan takip edilmektedir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.