Kabataş'tan sonra ikinci skandal: 'Camide içki' yalanını Bilal'in arkadaşı mı yaydı?

Haziran Direnişi sırasında Dolmabahçe’deki eylemcilerin camide bira içtiği haberlerinin Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız’ın camiye girmesi sonrası basına servis edildiği iddia edildi.

Haziran Direnişi sırasında Beşiktaş’ta polisten kaçarak Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne sığınan eylemcilerin cami içerisinde içki içtiği haberinin TBMM Milli Saraylara bağlı bir ekibin camiye girmesi sonrasında basına servis edildiği ortaya çıktı. Cami müezzini Fuat Yıldırım, mahkemede verdiği ifadede eylemcilerin camiden çıkması üzene sabah saatlerinde Milli Saraylar’dan ‘Yasin’ isimli bir kişinin ekibiyle birlikte olay yeri inceleme ekipleri gelmeden önce camiye girdiğini söylemişti. Yıldırım’ın bahsettiği kişi TBMM Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız.

HEDEF GÖSTERDİLER 
‘Kabataş yalanıyla’ birlikte en çok tartışılan iddialardan biri de Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne sığınan eylemcilerle ilgiliydi. Bazı ajanslar tarafından geçilen haberlere göre polisten kaçarak camiye sığınan eylemciler içeride içki içmişti. Haberlerin ardından başlayan tartışmaya o dönem başbakanlık görevini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmalarla destek vermiş ve eylemcileri ‘dini değerlere hakaret ettikleri’ iddiasıyla hedef göstermişti. Ancak cami müezzini Fuat Yıldırım içeride içki içildiğini görmediğini söylemiş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda da camide bira içildiği iddiasına dair “bir kanaatte bulunulamadığı” belirtilmişti.

‘SARAY' KAYNAKLI MI?
BirGün'den Uğur Koç'un haberine göre, kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden camide içki içildiği haberlerinin TBMM Milli Saraylar’a bağlı bir ekibin camiye girmesi sonrası basına servis edildiği ortaya çıktı. Buna göre TBMM Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, eylemcilerin camiyi boşaltması üzerine 3 Haziran günü sabah saatlerinde içinde fotoğrafçıların da yer aldığı ekibiyle birlikte camiye girdi. Gazetecilerin eylemciler camiyi boşaltmadan gece saatlerinde çektiği görüntülerde bira kutusuna rastlanmazken ekip camiye girdikten sonra sabah saatlerinde çekilen fotoğraflarda aynı bira kutusu farklı yerlerde görülüyor. Kaynağı belli olmayan bu fotoğrafları bazı haber ajansları abonelerine servis ediyor. Anadolu Ajansı’nın çektiği fotoğraflarda ise bira kutusu bulunmaması dikkat çekiyor.

‘YASİN' İSİMLİ KİŞİ 
Cami müezzini Fuat Yıldırım, görev yeri değiştirilmesi üzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada verdiği ifadede Milli Saraylara bağlı ekibin camiye girmesini şöyle anlatmıştı: “Ertesi gün Dolmabahçe Sarayı Daire Başkanı ‘Yasin’ adlı bir kişinin müftülük izniyle içeride ekibiyle beraber fotoğraf çektiklerini gördüm. Olay yeri inceleme ekibi gelmeden içeriye girmeleri aslında bir suçtu. Müftülük izniyle girdikleri için fazlaca bir şey yapamadım.”