İşte MİT tırlarındaki 'insani yardım malzemesi'!

Cumhuriyet gazetesi 19 Ocak’ta Adana’da durdurulan MİT’e ait tırların içerisindeki mühimmatın görüntülerini yayımladı. AKP’liler tırlarda “insani yardım malzemesi” olduğunu söylemişti.

Cumhuriyet gazetesi 19 Ocak’ta bir ihbar üzerine durdurulan ve MİT’e ait olduğu anlaşılan tırlarda taşınan mühimmatın görüntülerini yayımladı. MİT tırlarını durduran savcılar, mahkemede verdikleri ifadelerinde tırlarda hükümetin iddia ettiği gibi “insani yardım malzemesi” değil, silah ve mühimmat bulunduğunu, bunların görüntülerinin jandarma tarafından alındığını söylemişti. Bu görüntüler şimdi basına sızdı.

İŞTE ‘İNSANİ YARDIM MALZEMESİ’

MİT’in tırların durdurulması sonrasında Türkiye içerisinde nakil yaptığını söylediği, ancak dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir açıdan MİT’i yalanlayarak, tırların Suriye’deki “Türkmenlere” gittiğini söylemişti. Tırların içindeki malzemelere ilişkin görüntülerde tırlarda top mermisi, ağır makineli tüfek mermileri ve havan topu bulunduğu anlaşıldı. Antibiyotik kutularının altına gizlenmiş mühimmatın çelik kasalar içerisinde saklandığı görüldü.

‘SİLAHLARI GÖRDÜM’

19 Ocak’ta MİT’e ait tırları durduran, tutuklu Savcı Aziz Takçı mahkemedeki savunmasında, “Aramayı ben yaptım. Silahları ben gördüm. Mühimmatı ben gördüm. Daha fazlasını da gördüm. Daha fazlasını da biliyorum” demiş ve savunmasına şöyle devam etmişti:

“Mesela şunu biliyorum. 01.01.2014 tarihinde arama izni verdiğim ancak uygulanmayan olayda olay yerine gelen başka bir sivil araçtan inen kişiler MİT görevlisi olduklarını iddia etmişler, benim önüme gelen tutanaklarda kimlik ibraz etmedikleri yazıyordu. Kolluğun bana verdiği bilgi de o yöndeydi. Ben bu aracın plakasını araştırdığımda bu aracın daha önceden El Kaide’den işlem yapılmış bir şahsa ait olduğunu tespit ettim. Dosyaya baktıysanız görürsünüz, daha fazlasını da biliyorum. Yeri geldikçe söyleyeceğim, istediğiniz kadar gizleyin üstüne alçı dökün benim bildiğimin dışında da dosyada başka da  bir delil yok.”