İşte AKP 'adaleti': Serbest kalanlar, dokunulmayanlar ve tutuklananlar

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan isimlerin hepsi AKP kararıyla tahliye edilirken hukuksuz Taksim yasağına karşı çıktığı için 20 devrimci cezaevinde. Taksim'e çıktığı için tutuklanan 3 Komünist Parti üyesinin tahliye talebini reddeden Hakim İslam Çiçek, Rıza Sarraf ve bakan çocuklarını tahliye eden isim olmuştu.

Ali Ufuk Arikan

1 Mayıs'ta AKP'nin hukuksuz yasağına karşı Taksim mücadelesi veren 20 kişi tutuklanırken Taksim'e çıktıkları için tutuklanan 3 Komünist Parti üyesinin tutukluluğuna yapılan itiraz da bugün reddedildi.

AKP'nin talimatıyla alınan bu karar "tahliye" kararının hangi durumlarda verildiği sorusunu akıllara getirdi.

İşte komünistlerin tutukluluğuna devam kararı verilen ülkede kimler serbestçe dolaşabiliyor sorusunun yanıtı:

1-Rıza Sarraf: 17 Aralık operasyonunda tutuklanan kilit isimlerden birisiydi. AKP'lilere rüşvet verdiğine ilişkin çıkan tapelerde "Orospu ile memurun bahşişini başında verin" sözleriyle çok konuşuldu. Bakanlara hediye ettiği 700 bin TL'lik saat ve çikolata kutuları içindeki yüzbinlerce dolarlarla ülkede gündemin bir numaralı ismi haline geldi. AKP, Rıza Sarraf'ın tutukluluğuna daha fazla dayanamadı ve tahliye etti. Üstelik el konulan bavullar dolusu parasının faiziyle birlikte. 

2-Süleyman Aslan: Halkbank eski Genel Müdürü. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun bir diğer sembolü olan ayakkabı kutusu Aslan'ın evinden çıkmıştı. İçinde tam 4,5 milyon dolar bulunan ayakkabı kutusu ve Süleyman Aslan AKP talimatıyla serbest bırakılan isimlerden biri oldu.

3-Barış Güler: Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu. Gözaltına alındığı saatlerde babası Muammer Güler, "Ne var oğlum senin evinde" diye sormuş  "Hiçbir şey yok baba, 1 trilyon civarı param var o kadar…" yanıtı vermişti. Rüşvetle suçlanan Barış Güler de AKP talimatıyla özgürlüğüne kavuşan isimlerden olmuştu.

4-Kaan Çağlayan: Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla tutuklandı. Hakkında birçok ciddi iddia bulunmasına rağmen o da tahliye edildi.

***

DOKUNULAMAYANLAR...

1- Bilal Erdoğan: Hakkında yolsuzluk ve rüşvetle ilgili birçok iddia ortaya atılan Bilal Erdoğan'ın gözaltına alınması için 25 Aralık'ta düzenlenmek istenen operasyon AKP'nin polislere ve savcılara verdiği emirlerle engellendi. Bilal Erdoğan hakkındaki iddialarla ilgili göstermelik ifade dışında tek bir işlem yapılamadı.

2-Muammer Güler: Hakkında yolsuzluk ve rüşvetle ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Oğlu tutuklandı. Kendisi ise AKP'li milletvekillerinin oylarıyla Yüce Divan'a gönderilmedi.

3-Zafer Çağlayan: Oğlu tutuklanan bir diğer bakan olmuştu. O da AKP'lilerin oylarıyla Yüce Divan'dan kurtulan isimlerden biri oldu. (700 bin TL'lik saat Çağlayan'da kaldı...)

4-Egemen Bağış: "Bakara-makara" sözleriyle, çikolata kutuları içindeki rüşvetlerle gündeme geldi. Hakkındaki iddialar oldukça ciddi olsa da Yüce Divan'a gönderilmeyen isimlerden biri oldu.

5-Erdoğan Bayraktar: "Her şeyi Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yaptığını" söyleyerek hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonrası bakanlıktan istifa etti. O da AKP'liler tarafından Yüce Divan'a gönderilmedi.

NOT: Listenin uzatılması mümkün ancak isimlerin çokluğu nedeniyle "makul sayıda" isimle haberi sonlandırıyoruz...