Hukukta Sol Tavır Derneği: İhtiyacımız olan tek şey adalettir!

Hukukta Sol Tavır Derneği, "İhtiyacımız olan tek şey adalettir" başlığıyla yayınladığı açıklamada, "Sadece eylemcilerin değil aynı zamanda savcının da katili olan sisteminiz çökmüştür" dedi.

Haber Merkezi

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve operasyonun can kayıplarıyla sonuçlanması olayına ilişkin Hukukta Sol Tavır Derneği açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Yaşanan bu ağır olayı bahane ederek ne avukatlara, ne de halka yönelik uygulamaya sokulacak baskıcı politikaları kabul edeceğiz!" denildi.

Açıklama şu şekilde:

İhtiyacımız olan tek şey adalettir!

Tarih bizlere öğretmiştir ki ölümler her zaman yeni ölümlere gebedir. Bugün Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan ölümler Berkin Elvan'ı geri getirmeyeceği gibi, öldürmek, katliam yapmak her zaman daha fazla şiddet ve baskı getirir.

Yargı sistemi, gizli tanığıyla, uydurma delilleriyle, siyasi hesaplaşmaya çevrilen duruşmalarla, cezasızlık pratikleriyle ve iki seneye yakın bir zamandır, sokak ortasında, mobeseler önünde öldürülen 14 yaşında bir çocuğun katillerinin "bulunamamasıyla" sakatlanmış ve çökmüştür. Çarpıklık buradadır. Çarpıklık, yargının adaletle uzaktan yakından ilgisi olmayan işleyişindedir.

Yaşanan ağır olay ve verilen can kayıplarından sonra, cumhurbaşkanı hedef tahtasına, yargı sisteminin, çubuğu adalete bükmeye çalışan en önemli kolu olan avukatları oturtmuş ve avukatların kazanılmış haklarına yönelecek baskıcı faaliyetlerin habercisi olmuştur.

Sistemi iç güvenlik paketi denen kalıcı faşizm uygulamasıyla, gazla, tomayla güvence altına almaya çalışırken, sisteminizin çöktüğü bugün Çağlayan Adliyesi'nde bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Sadece eylemcilerin değil aynı zamanda savcının da katili olan sisteminiz çökmüştür.

Bu olayı yeni baskı yasaları için bahane edeceksiniz, getireceğiniz daha da ağırlaştırılmış her türlü baskıcı yasa sisteminizi daha fazla çökertecek.

Yaşanan bu ağır olayı bahane ederek ne avukatlara, ne de halka yönelik uygulamaya sokulacak baskıcı politikaları kabul edeceğiz!

Berkin Elvan'ın katilleri bulunana ve cezalandırılana kadar adalet mücadelemizin süreceğini bir kez daha ilan ederiz!

Halkımızın ihtiyacı olan tek şey adalettir ve bu sizin çürümüş düzeninizde bulunmamaktadır.

Hukukta Sol Tavır Derneği