Dilek Doğan iddianamesi tamamlandı

Sarıyer'de polis operasyonu sırasında kendi evinde vurularak öldürülen Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Sarıyer Küçükarmutlu’daki operasyon sırasında polis tarafından vurulduktan sonra ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Polis memuru hakkında 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırladı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Küçükarmutlu’da düzenlenen polis operasyonunda 25 yaşındaki Dilek Doğan göğsüne isabet eden kurşunla yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Doğan, 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmiş, Doğan’ın ailesi çocuklarının bir polis tarafından kasıtlı olarak vurulduğunu ifade etmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu iddia sonrası yaptığı yazılı açıklamada evde çıkan arbede sonrası aile üyelerinden birinin polis memurunun silahını almaya çalıştığını ve Doğan’ın bu sırada vurulduğunu iddia etmişti.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Doğan’ın ölümüne neden olan polis memurunun “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” ve “kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak” suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.