Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Azrail'den de kaçabilecek misin?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "70 yaşındaki kadının 7 gün boyunca sokak ortasında bekletilmesini soracaktım Davutoğlu'na, hadi HDP ile olan randevundan kaçtın, peki Azrail'den kaçabilecek misin? Sen niye insanların cenazelerine işkence yaptın diye ahirette sorulacak, oradan da kaçabilecek misin?"

Haber Merkezi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Açıklamadan başlıklar şöyle:

Ülkeyi yönetenler hiçbir suçlarının, günahlarının olmadığını tüm sorumlunun HDP'de olduğunu söylüyor. 13 yıldır iktidardalar tek bir şeyin sorumluluğunu üstlenmediler. 7 Haziran sonrasında sadece bir cümleyi hatırlatmak istiyorum. "Çözüm süreci buzdolabındadır" cümlesinin sahibi kimdir? Bu cümlenin sahibi kimse savaşın sorumlusu da odur. Müzakere masası yoktur, Kürt sorunu yoktur diyen biz değiliz. Çözüm sürecini bitirenlerden çözüme inanmıyoruz, askeri seçeneği devreye soktuk demesini beklerdik. 

HDP'yi suçlayarak günahlarından kurtulamazlar. Savaş kararı veren onlar, biz değiliz. Hendeklerin nasıl kalkacağını anlatıyoruz, müzakereyle kalkar diyoruz, bunu savunuyoruz. Siz tankla, topla diyorsunuz. Hangi çağrı barış yanlısı? Bütün bu yaşamını yitirenler, bütün bu ölümlerden kim haz duyuyor, şu kadar kişi öldürdük diye yılbaşı mesajı verenler kimlerdir bir bakın?

Sonra gelip bizi terörist olarak suçluyorlar, bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Diyalogla çözülebilecek bir sorun varken tankla, topla ben bu sorunu çözerim demek kan ve gözyaşı demektir.

Öldürülen insanların, sivillerin cenazeleri yerde haftalarca bekletiliyor, çürümeye terk ediliyor. 70 yaşındaki kadının 7 gün boyunca sokak ortasında bekletilmesini soracaktım Davutoğlu'na, hadi HDP ile olan randevundan kaçtın, peki Azrail'den kaçabilecek misin? Sen niye insanların cenazelerine işkence yaptın diye ahirette sorulacak, oradan da kaçabilecek misin? Diyarbakır'da anneler çocuklarının cenazelerini almak için açlık grevi yapıyor. Sur'da 3 çocuğun cenazesi 10 günden uzun süredir çürümeye terk edildi. İzin vermiyorlar, vermeyiz diyorlar, orada kalacak diyorlar. "Biz hesap vermeyiz" diyor Davutoğlu. Hergün Saray'a hesap vermekten utanmıyorsun da muhalefete mi hesap vermiyorsun. HDP'ye hesap mı vereceğiz diyorlar.

Ev ev temizleyeceğim diyen bir anlayışa karşı halkımızın yanında olacağız. Biz tarafımızı çoktan seçtik, halkın yanındayız.

Biz sonuna kadar demokratik siyasetten yana tavrımızı koyduk. IŞİD terör örgütü değil diyen bir anlayış, hendeklerdeki yurttaşları bir kez olsun anlamaya çalışmıyor. IŞİD'in siyasi uzantısı bizi terörist olmakla itham ediyor. Tüm milletvekillerinin kürsü dışında dokunulmazlığı kaldırılsın. Herkes rahatsızsa buyursunlar. Biz dokunulmazlıkların kaldırılmasından çekinmiyoruz, eşit olalım. Yargı yine size bağlı, biz bu yargıdan da korkmuyoruz. Cumhurbaşkanı'nın yargıya talimat vermesi suçtur.

Ülkenin her yerinde özerk yönetim hayata geçerse rahatça nefes alacağız. Adı demokrasi olmayan ülkelerde merkezi yönetim var, adı demokrasi olan ülkelerde özerk yönetimler var. Hitler modeli önermek serbest, özerklik yasak. Hitler modelini biz önersek tek kişilik hücrede ömür tüketiyor olurduk.