Davutoğlu: Cuma bayram olacak

Meclis'te AKP grubuna konuşan Davutoğlu, Cuma namazı ile ilgili olarak mesai saatlerinde düzenlemeye gittiklerini duyurdu, "Cuma bayram olacak" dedi.

Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis Grubu toplantısında konuştu. 

Davutoğlu, Cuma namazıyla ilgili mesai saatlerinde düzenleme yaptıklarını söyledi. "Cuma vakti için taslak Başbakanlık'ta. Hepimizin neler çektiğini biliyoruz. Kardeşliğimize yaraşır bir şekilde bir düzenleme olacak. Cuma bayram olacak" diyen Davutoğlu, "Bundan sonra Cuma namazına gitmek isteyen huzur içinde gidebilecek, mesaiden de bir eksilme olmayacak" ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili konuşan ve "Bu haliyle bu anayasa Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamıyor" diyen Davutoğlu, "Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile üç noktada uzlaşıya vardık. Yarın Meclis Başkanımızla görüşüp bundan sonraki sürece öncülük etmesini isteyeceğim" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Her Anayasa'nın bir ruhu ve bir de iskeleti vardır. Ruhundan yoksun iskelet hareket edemez. Türkiye için en doğru sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başbakan "Herkes teklifini ortaya koysun, tartışalım. Ama kimse en baştan reddetmesin" ifadelerini kullandı.

HDP'YLE RANDEVU KRİZİ

AKP, HDP'den önce randevu talep etmiş, sonra da randevuyu iptal etmişti. "Seçmene duyduğumuz saygı gereği HDP'den randevu talep ettik. Ama onlar aynı ciddiyetle yaklaşmadığı için iptal ettik" diye konuşan Davutoğlu, "Onlar hesap sorma makamında değil hesap verme makamındadır. Teröre karşı mesafe koyamadıkları için, hendek siyasetini savundukları için hesap verme durumundalar. Biz hesabımızı millete verdik. HDP Kandil'in kanlı siyasetini değil meşru siyaset yapmaya kalkarlarsa muhatap alınırlar" dedi. 

"Türkiyelileşmek Moskova'dan geçmez. Diyarbakır'ın geleceğinin Moskova'dan değil Ankara'dan geçtiğini öğrenecekler" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

Özyönetimi savunanlara söylüyorum: Sizin çocuklarınız neden yok orada? O çocukları hendeklere gönderenler hesap verecek. O gençleri o karanlıktan alıp aydınlık üniversitelere göndereceğiz. 

Sizin lüks semtlerinizde neden hendek yok. evlerini terk eden kardeşlerimize söz veriyorum: Evlerinize döneceksiniz. Eğer dönülmez vaziyetteyse yeniden imar edilecek. Tüm yaraları saracağız.

İRAN-SUUDİ ARABİSTAN KRİZİ

İran-Suudi Arabistan krizi ile ilgili konuşan Davutoğlu, "Geçmişte diplomatları saldırıya uğramış bir ülke olarak saldırıları kınıyoruz. Bölgedeki bütün ülkelerin gerilimi düşürecek şekilde adım atmasını bekliyoruz. Türkiye olarak iki ülke arasındaki sorunların giderilmesi noktasında her türlü çabaya hazırız" dedi.