Çorlu tren kazasında ölenlerin ailelerine AYM önünde polis saldırısı!

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin Anayasa Mahkemesi önünde yapmak istedikleri açıklamaya polis plastik mermi ile saldırdı.

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin Anayasa Mahkemesi önünde yapmak istedikleri açıklamaya polis plastik mermi ile saldırdı.

8 Temmuz 2018’de 25 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin; Anayasa Mahkemesi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etti.

Katliamda yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in dedesi fenalık geçirdi ve ambulansla alandan götürüldü. Ailelerin basın açıklamasını yapmak istemesi üzerine polisten ikinci müdahale geldi. Bazı ailelerin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Katliama ilişkin sadece dört TCDD personeline dava açılmasına tepki gösteren aileler, bu nedenle önce Çorlu Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbeti'ni Ankara’ya Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Aileler, soruşturmada tren şefi, makinistler, bürokratlar ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkındaki takipsizlik kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak üzere de bugün AYM önündeydi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri bugün iki kez polis saldırına uğramalarına karşın, AYM önünde basına açıklama yaptı.

Bianet'in aktardığına göre aileler adına yapılan açıklamada şöyle seslenildi:

'25 CANIN SORUMLUSU DİYE KÜÇÜCÜK GÖREVLERİ OLAN 4 KİŞİYİ GÖSTERDİLER'

“Bundan yaklaşık on ay önce ananız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında devletin trenin altında kalarak can verdi, yüzlercemiz yaralandı. Elim kaza dediler. On ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hâkimlerden, savcılarından, bilirkişilerden medet umduk acımızı bir az olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıkarılsın diye.

"On ay sonunda savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan dört kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar. 'Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz' dediler. On ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar.”

‘ARTIK YETER: OYALAMALARA KARNIMIZ TOK’

“Ne soruşturdukları bir yetkili var, ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var. Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak ‘artık yeter’ diyoruz. Oyalamalara, kandırmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardır.”

‘MİLYONLARCA İNSANIN YANIMIZDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

“Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliği kabul etmeyen milyonlarca insanın yanımızda bizimle birlikte olduğunu biliyoruz."

SEL: ELBET DEVRAN DEĞİŞECEK, BİZ ONLARI YARGILAYACAĞIZ

Kazada yaşamını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel de şöyle dedi:

“Ben kimseye zarar vermek için burada değilim. Ben ‘9 yaşındaki çocuğumun kılına zarar gelirse dünyayı yakarım’ diyen bir anneyim. Ben tüm sorumluların karşımıza gelmesini, yargılanmasını istiyorum. Aksini kabul etmiyoruz. Elbet devran değişecek. Biz onları yargılayacağız” ifadelerini kullandı.