Çorlu tren faciası davası başladı: Heyet duruşmadan çekildi, aileler tepkili

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı faciaya ilişkin 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Dava öncesi bir araya gelen aileler, adliye önüne yürüyüş yaptı ve adalet taleplerini dile getirdi. Duruşma önce ailelerin salona alınmaması, ardından da taleplerinin kabul edilmemesiyle…

soL - Haber Merkezi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı faciaya ilişkin 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan haklarında dava açılan TCDD görevlisi 4 sanık, bugün hakim karşısına çıkacak.

Dava öncesi Orion AVM önünde bir araya gelen aileler adelet talebiyle adliye önüne yürüyüş gerçekleştiriyor.

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK

Polis duruşma salonu önünde içeri giren yurttaşları videoya çekmek isteyince gerginlik yaşandı. Ailelerin avukatları bunun suç olduğunu söyledi ve çekim engellendi.

Ailelerin birçoğu duruşma için ayarlanan salona "küçük olduğu" gerekçesiyle alınmadı.

Aileler tepki göstererek kapıyı açarken, polis set oluşturarak ve darp ederek aileleri içeri almadı.

Mahkeme heyeti gelen yoğun tepkilerin ardından duruşmadan çekildi, aileler karara tepki gösterdi.

'BUGÜN YAŞANANLAR ÜLKEDE ADALET SİSTEMİNİN NASIL ÇÜRÜDÜĞÜNÜ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ'

Tren kazasında annesi ve babasını kaybeden İsmail Kartal, soL'a bugün yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kartal, "Bugün mahkeme heyetinin çekilmesinden kapıda uygulanan darplere kadar yaşanan olaylar ülkedeki adalet sisteminin nasıl çürüdüğünü gözler önüne serdi. Ancak insanların bugün gösterdiği dayanışmanın getirdiği güvenle ileriki günlerde aynı mahkeme heyetiyle adaletin yerini bulacağını ümit ediyorum" dedi.