Cizre'de ölümler artıyor: 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Şırnak Cizre'de keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaralanan 18 yaşındaki Osman Çağlı, polislerin engellemesi nedeniyle hastaneye götürülemediği için kan kaybından hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde valiliğin aldığı "sokağa çıkma yasağı" ve polis saldırıları ile başlayan çatışmalar, 3. gününe girerken bir genç daha yaşamını yitirdi.

Yaşadığı Cudi Mahallesi'nde keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaralanan 18 yaşındaki Osman Çağlı adlı genç, hastaneye götürülemediği için kan kaybından yaşamını yitirdi. 

DİHA'nın haberine göre, keskin nişancıların açtığı ateş sonucu başka yaralıların olduğu öğrenilen Cudi Mahallesi'nde polis kimsenin hastaneye geçmesine izin vermiyor. Çağlı ve diğer yaralılar bir araçla hastaneye götürülmeye çalışıldı, ancak araç polisler tarafından tarandığı için geri gelmek zorunda kaldı. Karnına kurşun isabet eden Çağlı, yoğun kan kaybından yaşamını yitirdi.

Çağlı ile birlikte kente yaşamını yitiren yurttaşların sayısı 7'ye ulaştı. Kentte dün de henüz 35 günlük olan Muhammed Tahir Yaramış isimli bebek, yaşadığı sağlık rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürülemediği için hayatını kaybetmişti.

Kentte özelikle Nur ve Cudi mahallesinde yoğun çatışmalar devam ediyor.