'Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2 istihbarat görevlisi Türkiye'de tutuklandı'

Birleşik Arap Emirlikleri için çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, casusluk suçundan tutuklandı. Reuters'ın haberine göre, konuya ilişkin konuşan bir Türk yetkili, "Türkiye'ye giren ilk yetkilinin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olup olmadığını inceliyoruz" dedi.

soL - Dış Haberler

Reuters haber ajansı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gizli servisinde görevli 2 istihbaratçının Türkiye'de gözaltına alındığını yazdı.

Üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırılan haberde, iki kişinin pazartesi günü İstanbul'da gözaltına alındığı ve bu kişilerin BAE adına Arap milliyetinden kişiler hakkında casusluk yaptıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

TUTUKLANMALARI TALEP EDİLDİ

İstanbul'da Birleşik Arap Emirlikleri casusu oldukları iddiasıyla gözaltına alınarak savcılığa sevk edilen iki şüpheli, "Siyasi, askeri ve uluslararası casusluk" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.

'CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR'

Türk yetkili, "Türkiye'ye giren ilk yetkilinin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olup olmadığını inceliyoruz" dedi ve şüphelinin Pazartesi günü İstanbul'da gözaltına alınmadan önce 6 ay takip edildiğini söyledi.