Almanya'da MİT için çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan biri Başbakan'ın danışmanı mı?

Almanya'da MİT için çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 Türkiye vatandaşından biri olan Muhammed Taha G., bir dönem TMSF Denetim Kurulu üyeliği ve Halk Bankası İcra Kurulu üyeliği yapan, şu anda Başbakanlık strateji danışmanı olan Muahmmed Taha Gergerlioğlu mu?

Haber Merkezi

Almanya'da bugün yapılan ve MİT için çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 Türkiye vatandaşından biri olan 58 yaşındaki Muhammed Taha G., bir dönem TMSF Denetim Kurulu üyeliği ve Halk Bankası İcra Kurulu üyeliği yapan Muhammed Taha Gergerlioğlu mu?

Almanya'da gözaltına alınan Muhammed Taha G.'nin 58 yaşında olduğu, Gergerlioğlu'nun da 1956 doğumlu olması (58 yaşında) iddiaları kuvvetlediriyor.

TMSF Denetim Kurulu üyeliği, Halk Bankası İcra Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Gergerlioğlu'nun kısa bir süre önce paylaştığı etkinlik duyurusunda görevinin "Başbakanlık Stratejik Danışmanı" olarak geçtiği görülüyor.

Gergerlioğlu, internet sitesindeki özgeçmişinde kendisinden şöyle bahsediyor:

...Daha sonraları Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) ilk tohumlarının atıldığı dönemlerde fiili olarak bu yapının içinde bulundu.

Birçok özel kuruluşta danışmanlık dönemleri 2002 yılında sosyometri danışmanlığı ile kamuya da taşınmış oldu. Sırası ile Halk Bankası İcra Kurulu Başkan Danışmanlığı, TMSF iştiraki Denetim Kurulu Üyeliği, Kamu Sosyometri Danışmanlığı görevleri birbirinin peşisıra geldi...

Gergerlioğlu'nun katıldığı bir etkinlik duyurusunda, kendisinin "Başbakanlık Strateji Danışmanı" olarak tanıtıldığı görülüyor.