Veli Saçılık'tan 'Nuriye-Semih' çağrısı: Şimdi çok kritik bir dönemdeyiz

AKP'nin çıkardığı KHK ile işten atılan kamu emekçilerinden Veli Saçılık, 14 Eylül'de görülecek olan Nuriye-Semih davası öncesi soL'a açıklamalarda bulundu. Saçılık, "Şimdi Nuriye-Semih için şimdi çok kritik bir dönemdeyiz. B1 vitaminiyle bugüne kadar gelebildiler. Vücutları tamamen bitkin. Umarım 14'üne kadar sağlıkları koruyacak ve mahkemede olacaklar. 14'ündeki…

Ali Ufuk Arikan

Eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevleri bugün 187. gününe girdi. 

AKP'nin talimatıyla tutuklanan iki eğitim emekçisinin 14 Eylül'de görülecek davası öncesi soL'a açıklamalarda bulunan Yüksel eylemcilerinden Veli Saçılık, davaya katılım çağrısı yaptı.

"Bu dava sadece Nuriye ve Semih davası değil, hepimizin davası" diyen Saçılık, "Bu davada biz OHAL ortamını yaratanları yargılayacağız, onlar bizi yargılayamayacak. İşimizi geri istiyoruz sloganını yükselteceğiz" dedi.

'AKP'NİN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORUZ'

"AKP Hükümeti ülkeyi OHAL ve KHK'larla yönetmeye çalışıyor. Bizleri de topluma korku salmak için ihraç ettiler" diyen Saçılık, "Nuriye 307 gün önce İnsan Hakları Anıtı önüne çıkarak 'işimi geri istiyorum' demişti. Biz de bu inadı sürdürüyoruz. Açlık grevlerinin de 187. günü girdik. AKP'nin planını biliyoruz. Bizim geri çekilmemizi, korkmamızı, Nuriye-Semih'in ölmesini ve toplumsal muhalefetin de umutsuzluğa kapılmasını istiyorlar. Biz de AKP ne istiyorsa tam tersini istiyoruz. Topluma umudu, direnci yaymak ve gasp ettikleri işimizi geri almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP'nin kendi hukukunu bile ayaklar altına alarak tüm bu adımları attığına vurgu yapan Saçılık, "Nuriye-Semih için önceki gün yaptığımız eyleme çok sert bir saldırı daha yaptılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Nuriye-Semih ölmesin, işlerine iade edilsin demeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz sadece iş de değil, özgürce yaşadığımız, eşit olduğumuz bir ülke istiyoruz" dedi.

ÇOK KRİTİK BİR DÖNEMDELER

Şimdi Nuriye-Semih için şimdi çok kritik bir dönemde olunduğuna dikkat çeken Saçılık, "B1 vitaminiyle bugüne kadar gelebildiler. Vücutları tamamen bitkin durumda. Umarım 14'üne kadar sağlıkları koruyacak ve mahkemede olacaklar. 14'ündeki dava hepimizin davası, sadece Nuriye ve Semih'in davası değil" şeklinde konuştu.

"Bu davada OHAL ortamını yaratanları yargılayacağız, onlar bizi yargılayamayacak. İşimizi geri istiyoruz sloganını yükselteceğiz" diyen Saçılık, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP bunlar terörist diyor. Biz diyoruz ki, bizim anayasal haklarımız var, insan olmaktan gelen haklarımız var ve bu haklarımızı alacağız. İnsanlık önünde AKP iktidarı suçludur Biz bunu söylediğimiz zaman AKP korkuyor, 'yeni bir Gezi peşindeler' diyorlar. Evet, biz onların korkularını büyüteceğiz. Bizim işimizi aldılar, yüzlerce kişinin haklarını gasp ettiler, çocuklarımızı cemaatlere teslim ettiler, ülke kan ve revan içinde. Bu kadar şeyi yaparsanız öfke birikir. Biz öfkemizi dışarı vurmaktan vazgeçmeyeceğiz. Nuriye ve Semih'in sesini yükseltmekten hiç vazgeçmeyeceğiz...