TKP'den 97'nci yaş açıklaması: İmkansızı değil, gerekeni ve mümkün olanı istiyoruz...

Türkiye Komünist Partisi, 97'nci mücadele yaşına girerken bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Türkiye Komünist Partisi 10 Eylül’de 97'nci yaşını kutlayacak. Patronların düzeni tarafından karartılmış, Erdoğan ve ekibi tarafından teslim alınmış bir ülkede bu 'kutlama' ancak ve ancak bir mücadele kararlılığının ilanıdır" ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, 10 Eylül'e beş kentte düzenleyeceği büyük etkinlikler ve yeni parti bürolarının açılış çalışmalarıyla hazırlanıyor.

Partinin 97'nci yaşına gireceği 10 Eylül öncesi, Merkez Komitesi tarafından "İmkansızı değil, gerekeni ve mümkün olanı istiyoruz" başlıklı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İşsizliğin, yoksulluğun, açlığın, savaşların, çocuk ölümlerinin, kadına tacizin, ırkçılığın olmadığı bir düzen mümkündür. Ev kirasını, elektrik ve su faturasını, ısınma giderlerini, eğitim ve sağlık harcamalarını dert etmeyeceğimiz bir düzen mümkündür. Eşitlik mümkündür. Özgürlük mümkündür. Kardeşlik mümkündür. Bütün bunları sağlayacak düzen olduğu için sosyalizm mümkün ve gereklidir" denildi.

TKP Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

İMKANSIZI DEĞİL GEREKENİ VE MÜMKÜN OLANI İSTİYORUZ

Türkiye Komünist Partisi 10 Eylül’de 97. yaşını kutlayacak. Patronların düzeni tarafından karartılmış, Erdoğan ve ekibi tarafından teslim alınmış bir ülkede bu “kutlama” ancak ve ancak bir mücadele kararlılığının ilanıdır.

Türkiye Komünist Partisi alın teri döken insanların sırtından zenginleşen emek hırsızlarının düzenine, o düzeni koruyan ve kollayan siyasi parti ve kurumlara karşı mücadeleyi yükseltecektir.

Türkiye Komünist Partisi güzel ülkemizi karanlığa, cehalete, yobazlığa, bilim ve sanat düşmanlığına mahkum eden örümcek kafalılarla mücadeleyi yükseltecektir.

Türkiye Komünist Partisi etnik ve mezhep temelli politikalara, ırkçılığa, militarizme, kadını aşağılayan cinsiyetçi söyleme, doğayı ve tarihsel varlıkları yok eden barbarlığa karşı mücadeleyi yükseltecektir.

Türkiye Komünist Partisi emperyalizme, emperyalist ülkelerin plan ve projelerine, emperyalist başkentlerden icazet alan kurtuluş reçetelerine karşı mücadeleyi yükseltecektir.

TKP halkımızı Trump’ların, Merkel’lerin, Erdoğan’ların yönettiği bir dünya düzenini reddetmeye çağırıyor.

İşsizliğin, yoksulluğun, açlığın, savaşların, çocuk ölümlerinin, kadına tacizin, ırkçılığın olmadığı bir düzen mümkündür. Ev kirasını, elektrik ve su faturasını, ısınma giderlerini, eğitim ve sağlık harcamalarını dert etmeyeceğimiz bir düzen mümkündür. Eşitlik mümkündür. Özgürlük mümkündür. Kardeşlik mümkündür.

Bütün bunları sağlayacak düzen olduğu için sosyalizm mümkün ve gereklidir.

TKP mümkün olan için kolları sıvamıştır. 97. yaşımızda sözümüzü sizlerle paylaşmak için toplantılar düzenliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında yeni örgütler açıyoruz. 

Bir an önce bu kör olası düzenden kurtulmak için yaygınlaşıyor, çoğalıyor, örgütleniyoruz.

Sizi de çağırıyoruz.

Dostlukla…

İZMİR: 8 Eylül Cuma, 20.00, Tepekule Kongre Merkezi

ANKARA: 9 Eylül Cumartesi, 19.00, Manhattan Otel

İSTANBUL: 10 Eylül Pazar, 16.00, TİM Show Center Maslak

BURSA: 16 Eylül Cumartesi, 16.00, Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali

ESKİŞEHİR: 17 Eylül Pazar, 17.00, Taşbaşı Kültür Merkezi