TİB'den soL'a saygısızlık: Görüşme talebimiz de 'engellendi'

soL'u keyfi ve hukuksuz bir biçimde kısmi olarak engelleyen TİB, görüşme talebimizi de "engelledi." TİB görevlileri, "önümüzdeki günlerde", "yetkili" biriyle görüşebileceğimizi belirtti. TİB'in hukuksuz kararını ve saygısız tutumunu reddediyoruz.

Haber Merkezi

soL'un "Türkiye" kategorisinde yer alan tüm haberlerine erişimin engellenmesine ilişkin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) hukuksuz tavrını koruyor. 

Sayısız siteyi mahkeme kararı olmaksızın "kapatması" ile bilinen, tüm hukuki neticelere kayıtsız kalan TİB, soL'un "Türkiye" haberlerini erişime kapatmasıyla ilgili görüşme talebimizi de "engelledi".

Hiçbir gerekçe bildirmeden, keyfi bir kararla siteyi kısmi olarak engelleyen TİB, telefonla yaptığımız görüşmede "Hafta sonu olduğu için 'yetkili' kişi olmadığını, önümüzdeki günlerde 'yetkili' bir kişiyle görüşebileceğimizi" belirterek başından savmaya girişti.

Kendilerine "danışman" diyen ve çabamızı savuşturmak için üstün çaba sarfeden TİB görevlileri, engelleme kararına tepki gösteren soL okurlarına da kayıtsızlığını ve saygısız tutumunu ortaya koymuş oldu.

TİB'in tutumunu tanımadığımızı duyuruyor, bu keyfi kararı yanlarına bırakmayacağımızı ilan ediyoruz. 

soL'da kalın...