Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Tecavüz mağdurunun ailesi: Ensar'ı savunan Bakan'ın desteğini istemiyoruz

Bostancı'da 24 Ocak gecesi ölüm tehdidiyle tecavüze uğrayan E.F.B’nin ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu’nun davaya müdahil olma talebine, Ensar Vakfı’na verdiği destek nedeniyle karşı çıktı. Ailenin avukatı Nuray Ünal, “Bakanlık bu davanın mağduru değil suçlusu konumunda” dedi. Diğer avukat Bolaç da, "Bir kereden bir şey olmaz" diyen Bakanlığın davaya katılmasını istemediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 13.04.2016 , 09:45 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:08

Bostancı’da gece evine giden 18 yaşındaki E.F.B.’ye ölüm tehdidiyle tecavüz eden tutuklu sanık Cengiz Ay’ın yargılanmasına başlandı.

ENSAR SAVUNUCUSU BAKAN'I İSTEMEDİLER

 

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre, ailenin avukatı Nuray Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun olayın mağduru değil, suçlusu olduğunu belirterek, “Müvekkilim hakkında, gece sokakta olmasıyla ilgili yorumlar yapıldı. Bakanlık çıkıp ‘benim vatandaşım 7-24 benim güvenliğim altındadır’ demedi. Aksine, iktidar, ‘mini etekli, gece sokağa çıkan, alkol alan kadınlar’ şeklinde nitelemelerle, ciddi tehdit unsuru oluşturmuş, bu suçların yaşanmasını körüklemiştir” diye konuştu.

Avukat Efkan Bolaç da “Çocuk tecavüzünün ardından ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen Bakanlığın katılmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

Mahkeme ise 6284 sayılı yasa gereği Bakanlığın katılma talebini kabul etti. 

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.