'Suriyeli muhalifler' Ankara’da toplantı düzenledi

Suriye'deki cihatçı grupların siyasi ve askeri kanatları Ankara’da toplantı düzenledi. ''Koordinasyon mekanizmalarını güçlendirmek ve Halep kuşatmasını kırmanın yolları'' toplantının gündemi oldu.

Suriye'deki cihatçı grupların liderleri, Türkiye merkezli cihatçıların çatı siyasi kuruluşu Suriye Muhalif ve Devrimci güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) başkanı Enes Abda ve Suudi Arabistan merkezli Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Riyad Hicab ile toplantı düzenledi. Toplantının bugün de sürmesi bekleniyor.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre Riyad Hicab, toplantının amacının ''Suriye'de hem siyasi hem askeri düzeyde daha koordinasyonlu bir şekilde operasyon yürütülmesini sağlamak'' olduğunu belirtti.

''Muhalif'' grupların koordinasyon içinde hareket etmeleri halinde ilerleme sağlayacaklarını söyleyen Hicab, ''muhalifler özellikle de Halep’te iyi bir performans sergiliyor. Bazı müjdeleri gördük'' ifadesini kullandı.

SMDK başkanı Enes Abda, toplantının ''birlik mesajı'' vermek açısından çok önemli olduğunu belirtti, tüm tarafların Beşar Esad’ın geçiş sürecinde yerinin olmadığı konusunda hem fikirliliğini teyit ettiğini söyledi.