Sıra Adnan Oktar'da mı?: Dosya Erdoğan'a verildi

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevat Babuna'nın eşi, Adnan Oktar'a ilişkin bir dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiklerini açıkladı. Cevat Babuna, yıllar önce yaptığı bir açıklamada Adnan Oktar için, “Çocuklarımın beynini yıkadı. Onun yüzünden mutlu ailemiz dağıldı" demişti.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevat Babuna, geçtiğimiz ay hayatını kaybederken, ölümünün ardından da Adnan Oktar'ın peşini bırakmadı.

Cevat Babuna'nın eşi Semin Babuna, Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar'a yaptığı açıklamada, Adnan Oktar'a ilişkin bir dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini söyledi.

Önkibar'ın aktardığı konuşma şöyle:

- “Kocanız merhum Cevat Babuna Tayyip Erdoğan’ı tanır mıydı?”

- “Evet, yakından tanırdı.”

- “Peki siz bu durumu Tayyip beye iletmeyi düşünmediniz mi?”

- “Tayyip beyle görüştük.”

- “Nasıl?”

- “Arandık ve Tayyip beyin bizimle görüşeceği söylendi... Ben de torunum Emre Ertüzün ile birlikte gidip görüştüm.”

- “Sonra?”

- “Onlarla alakalı dosyayı Cumhurbaşkanımıza verdim.. Bunları düne kadar FETÖ yargısı koruyordu.. Şimdi onlar yok ve gereği yapılır diye ümit ediyorum.. Tayyip beyin onlardan hazzetmediğinin şahidiyim.”

Yıllar önce Adnan Oktar’a yakınlığıyla bilinen Bilim ve Araştırma Vakfı’nın konferanslarında konuşma yapan Cevat Babuna, çocukları Tuğba, Ceydan, Eda, Hüma, Oktar ve 2 torununun Adnan Hoca grubuna mensup olduğunu söylemiş ve Oktar'a karşı bir dava açmıştı. Babuna, “Çocuklarımın beynini yıkadı. Onun yüzünden mutlu ailemiz dağıldı" demişti.