Sayfa yolu
'Rabia' işareti AKP tüzüğüne de girdi!
Yayın Tarihi: 20.05.2017 , 11:29 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:46
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yarın yapılacak kongreye sunulacak tüzük değişiklik teklifine ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Yazıcı, dokuz maddeden oluşan tüzük değişikliği kapsamında, parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak yani bir ibarenin eklendiğini söyledi.
Yazıcı'nın aktardığına göre tüzüğe eklenen cümle şöyle:
"AK Parti çoklu devlet geleneğimizin üzerine bina edildiği 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' ilkesini siyasetinin merkezi olarak görür. Milletin tüm fertleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları tek bir milleti teşkil eder. Bayrağımız, bağımsızlığımızın ortak sembolüdür. Şehitlerimizin emaneti olan, milletimizin üzerinde yaşadığı, bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprak vatanımızdır. Devlet, milletimizin ortak eseridir. AK Parti yukarda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder."
Erdoğan, miting meydanlarında "rabia" işareti yaparak "Bizim rabiamız bu" diyordu.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.