'Osmanlı' başkanlık için coştu: Parlamenter sistem canımıza yetti!

Cumhuriyet'in ardından yurttan kovulan Osmanlı ailesi, Cumhuriyet düşmanlığına referandum öncesi hız verdi. Sultan II. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, “Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık” dedi.

Osmanlı ailesinden AKP'ye ve Erdoğan'a başkanlık desteği sürüyor.

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, katıldığı bir konferansta başkanlık düzenlemesine destek verirken, “Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık” dedi.

"Benim oyun tabiki ‘evet’ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var.

Parlamenter sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere hep zarar verdiğini düşünüyorum" diyen Osmanoğlu, "Örneklendirecek olursak, Adnan Menderes ve dava arkadaşları parlamenter sistem yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler. Darbeler bu dönemde yapıldı. Kenan Evren, “Bir sağdan bir soldan astık” dediğinde o gençler bu parlamenter sistem yüzünden gittiler. Sonrasında rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü’ne bu parlamenter sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans dahi gidemedi. Birçok örnek verebiliriz bununla ilgili. Parlamenter sistemde yaşadığımız zorluklarla ilgili birçok örnek verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden siyasi yasaklı hale gelmedi mi? İmam-Hatipler kapatıldı, başörtülü kızlarımızı yerlerde sürüklediler. Bu parlamenter sistem yüzünden. Bu mu demokratik ülke? Kılıçdaroğlu diyor ya, “Neyinize yetmedi parlamenter sistem” diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık. O yüzden biz başkanlık sistemine evet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Osmanoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımızı Sultan Abdülhamid Han'ın yalnızlığına bırakmamak için evet diyorum" demişti.