MSGSÜ'de öğrencilerin neden gözaltına alındığı ortaya çıktı: Şaka gibi sorular...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri bu sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alınırken gözaltının gerekçesi bu kadar da olmaz dedirtti. Öğrencilerin boykot ettiği bir akademisyen, eski öğrencileri hakkında ihbarda bulunurken öğrencilere örgüt üyeliğine ilişkin soru soruldu, soruşturmada bir de gizli tanık yer aldı...

Ercan Bekçi

MSGSÜ öğrencileri bu sabah evlerine yapılan baskınla gözaltına alınırken okulun eski hocalarından Yrd. Doç. Esra Keskinkılıç "Herkes benden hak ettiğini alır" şeklinde sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

Bu paylaşım sonrası "gözaltıların altında onun ihbarı mı var?" tartışmaları başlarken gerçek ortaya çıktı.

Bugün gözaltına alınan bir öğrenciye Terörle Mücadele Şubesi'nde sorulan sorular ve ifade tutanağı, şikayetin Keskinkılıç tarafından yapıldığı ortaya koydu.

Öğrencilerin üniversitede açıkça yaptığı boykot çalışması için bir gizli tanığın yer aldığı tuhaf soruşturmada, öğrencilere hangi örgüt üyesi oldukları, kimin çağrısıyla eyleme katıldıkları gibi sorular soruldu.

Bir kadın öğrenciyi kahkaha attığı için azarlayan, ayrımcılık yapan gerici akademisyen öğrencilerin tepkisi sonucunda geçtiğimiz yıl okuldan uzaklaştırılırken bu akademisyenin ihbarının ciddiye alınıp üstüne bir de gizli tanıklı soruşturma başlatılması diyecek söz bırakmadı.

Öğrencilere yöneltilen soruda şu ifadeler yer aldı:

Müşteki Esra Keskinkılıç'ın 28.11.2014 tarihli şikayet dilekçesine istinaden görevli olduğu MSGSÜ'de devlete ve şahsa yönelik tehdit, hakaret ve hakkında broşür ve afişler asan şahısların tespitine yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Arşiv kayıtlarında ve Esra Keskinkılıç'ın soruşturma dosyasına istinaden vermiş olduğu fotoğraflar gizli tanık F.'ye gösterildiğinde şahıs söz alarak "Ben bu şahsı * kod olarak tanırım. Kendisi Esra Keskinkılıç'ın boykot edilmesinde aktif olarak yer almıştır" şeklinde sizi tespit etmiştir.

Bu bilgiler doğrultusunda boykot hakkında detaylı bilgi veriniz. Siz bu boykot eylemine kim veya kimlerin çağrısı üzerine katıldınız? Eylemi kimler organize etti?