Milyon dolarlarınız yoksa ayakkabı kutularınızla neler yapabilirsiniz?

soL Yaşam ekibi olarak 17 Aralık Operasyonu'nun üzerinden geçen 1 senede de ayakkabı kutularınızı 4,5 milyon dolarla dolduramadığımız bir gerçek; fakat onlarla neler yapabileceğinize dair önerilerimizi yenileyebiliriz.

Genel müdürlerin ayakkabı kutularına karşı #direnhalkınayakkabıkutusu!

Kalemlik


Malzemeler:
-Ayakkabı kutusu
-Kaplama kağıdı
-Boş tuvalet kağıdı ya da havlu peçete ruloları
-Makas
-Tutkal

Hazırlanışı:
Öncelikle ayakkabı kutunuzu tutkal ve makasın yardımıyla seçtiğiniz kaplama kağıdıyla kaplayın. Bunun için elinizdeki eski soL sayılarını da kullanabilirsiniz. Daha sonra elinizdeki boş ruloları ayakkabı kutusunun derinliğine uygun şekilde kesin. Ayakkabı kutunuzun içini ofis malzemelerinizle doldurarak masanızın üzerine yerleştirebilirsiniz.

Projeksiyon cihazı


Malzemeler:
-Ayakkabı kutusu
-Siyah sprey boya (Ayakkabı boyası da kullanılabilir)
-Büyüteç
-Elektrik bandı
-Sıcak silikon tabancası
-Falçata

Hazırlanışı:
Ayakkabı kutusundaki delikleri elektrik bandı yardımıyla hem içeriden hem de dışarıdan kapatın. Kutunun içini sprey boya yardımıyla boyayın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra kutunun kısa kenarının üzerine büyüteci yerleştirin ve etrafından bir kalem yardımıyla geçin. Bu kısmı, falçata yardımıyla keserek çıkarın. Büyüteci ayakkabı kutusunda oluşan boşluğa yerleştirin ve de sıcak silikonla sabitleyin. Akıllı telefonunuzu ayakkabı kutusunun içine yerleştirin ve dik durması için arkasına bir destek koyun. Telefondan çıkan görüntü büyüteçten geçtiği için ters dönecektir, bunu engellemek için telefonunuzun ayarlarından görüntüyü ters çevirin. Görüntünün netliğini ayarlamak için telefonunuzu büyütece yaklaştırıp uzaklaştırmanız gerekir. Telefonunuzun parlaklık ayarını en yükseğe getirir ve de filminizi izleyeceğiniz odanın karanlık olmasına dikkat ederseniz görüntü kalitesini artırabilirsiniz. Telefonunuzun şarjının bitmesi ihtimaline karşı şarj kablosu için kutunun altında bir delik açabilirsiniz.

Pan’ın Labirenti


Malzemeler:

-Ayakkabı kutusu kapağı
-Pipet
-Tutkal
-Misket
-Mukavva kağıdı
-Kağlama kağıdı
-Kurşun kalem ve cetvel

Hazırlanışı:
Ayakkabı kutunuzun kapağına daha sağlam olması için aynı boyutta kestiğiniz mukavva kağıdını yapıştırın, daha sonra kapağı elinizdeki pipetlere zıt renkte bir kağıtla kaplayın. İstediğiniz şekilde bir labirenti kurşun kalem ve cetvel yardımıyla kapağın içine çizin. Başlangıç ve bitiş bölgelerini farklı bir renk kağıt yapıştırarak belirleyin. Bunu yaparken misketinizin geçmesini planladığınız yolun yolun genişliğini doğru ayarlamaya dikkat edin. Çiziminize uygun ölçülerde kestiğiniz pipetleri, tutkal yardımıyla yapıştırın.

Ayakkabı kutunuzun içinde 4,5 milyon dolar olmadığı için labirentinizi pahalı oyun konsollarına alternatif olarak kullanabilirsiniz. Birkaç arkadaş buluştuğunuzda, arkadaşlarınızdan misketi bitiş noktasına ulaştırmalarını isteyin ve herkesin bunu kaç saniyede başarabildiğini not edin. Kazanana, beğendiğiniz bir “halkın ayakkabı kutusu” dizaynını hediye edebilirsiniz.

Fotoğraf çerçevesi


Malzemeler:

-Ayakkabı kutusu kapağı
-Eski dergiler
-Tutkal
-Makas

Hazırlanışı:
Evdeki eski dergilerden kestiğiniz renkli sayfaları istediğiniz genişlikte kestikten sonra rulo haline getirin ve açılmaması için ucunu yapıştırın. Çerçevenizde yer almasını istediğiniz fotoğrafı ayakkabı kutusunun ortasına yapıştırın. Fotoğrafın üstünde ve altında kalan kısıma ayakkabı kutusu kapağı genişliğinde kestiğiniz dergi rulolarını yapıştırın. Daha sonra fotoğraf iki yanında kalan boşluğun uzunluğuna uygun boyutta kestiğiniz parçalarla yan tarafları doldurun.