'Liselileri Adıyaman'a Menzil şeyhiyle buluşmaya götürdüler'

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, imam hatip lisesi öğrencilerinin Adıyaman'a götürülerek Menzil tarikatı şeyhiyle buluşturulduğunu iddia etti.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit,  Dumlupınar İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün programı kapsamında Adıyaman’a götürülerek Menzil tarikatı şeyhiyle buluşturulduğunu iddia etti.

Basın toplantısı düzenleyen Özyiğit şu ifadeleri kullandı;

”Mersin özelinde eğitim sistemimiz cemaatlere teslim edilmek istenmektedir. 15 Temmuz sürecinden ders alınmamış olacak ki öğrenciler hafta sonunda Kapızlı’da kampa alınıyor. Bir takım veliler bizi aradı ve orada tamamen laik eğitimden uzak, cemaat eğitimi verildiğini ifade ettiler. Buradan Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak’a soruyoruz. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrenciler, ailelerden izin alınarak Adıyaman’a götürüldü mü? Adıyaman Menzil’e turistik amaçla tur düzenleneceği gerekçesi ile şıhlara, hocalara ve tarikatlara götürülüp el etek öptürüldü mü? 

KIŞ GÜNÜ NEMRUT'A GİTTİK PALAVRASINA KİMSE İNANMAZ

Mersin Valisi Özdemir Çakacak bu konuda halkın kafasındaki soru işaretlerine yanıt vermelidir. Kapızlı’da ne eğitimi verilmektedir, orada hangi hocalar hangi dersleri vermiştir? Adıyaman’a götürülen öğrencilere biat kültürü aşılanmış mıdır? Kış günü Adıyaman’a Nemrut’u görmeye gittik palavrasına kimse inanmaz. Bu konularda haber bekliyoruz, bilgi bekliyoruz. Aileleri uyarıyorum, bu tür kamplara çocuklarını göndermesinler. Çocuklarının zehirlenmesine müsaade etmesinler.”