KYK, öğrencileri 'kültür buluşması' adı altında yandaşlarla buluşturuyor!

Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler bir süredir "kültür buluşmaları" adı altında gerici, siyasal İslâmcı, Osmanlıcı, AKP yandaşı bazı isimlerin konferanslarına maruz bırakılıyor. Bu isimler arasında Abdurrahman Dilipak, Hilal Kaplan, Rıza Kayaalp, Yavuz Bahadıroğlu gibi isimler de yer alıyor.

Haber Merkezi

Kısa adı YURTKUR olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurdun değişik kentlerine yayılmış üniversite yurtlarında kalan öğrencilere yönelik olarak "kültür buluşması" adı altında konferans, söyleşi gibi etkinlikler düzenliyor. 

"KYK'li gençlerin medeniyet yolculuğu sürüyor" başlığıyla sunulan bu etkinliklere davet edilen isimler ise ilginç. Kamuoyunda AKP'ye yakınlığıyla bilinen, siyasal İslâmcı görüşleriyle öne çıkan, Osmanlıcı ve gerici bazı isimler, "kültür buluşması" adı altında üniversite öğrencileriyle buluşturuluyor. 

Gerici ve yandaş Yeni Akit gazetesi yazarları Abdurrahman Dilipak ve Yavuz Bahadıroğlu, Taraf ve Yeni Şafak gibi gazetelerde çalışan, AKP yandaşı A Haber'de yorumculuk yapan Hilal Kaplan, "kültür buluşmaları" adı altında öğrencilerle bir araya getirilen isimler arasında. 

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de, YKY öğrencilerine "Besmeleyle mindere çıkıyor, dünyaya hükmediyorlar" anonsuyla sunularak konferans verdiler. 

Öte yandan geçen ay Yüzüncü Yıl Üniversitesi KYK yurdunda kalan öğrencilere de Van Müftülüğü tarafından "Cami ve Gençlik" konulu bir etkinlik düzenlendi. 

KYK'nin "kültür buluşmaları" adı altında gerçekleştirilen bu etkinlikleri, sık sık KYK'nin resmi internet sayfasında duyuruluyor.