Koç'un Yapı Kredi'si şimdi de banka emekçilerini tehdit etti: Tehditte sınır yoktur!

Yapı Kredi Bankası yönetimi, bünyesinde çalışan emekçileri açıkça tehdit etti.

Haber Merkezi

Yapı Kredi Bankası yönetimi, bünyesinde çalışan emekçileri e-posta göndererek "yıl sonunda kredi kullandırım hedeflerini tutturmadıkları takdirde işten atmakla" tehdit etti. 

Bankanın perakende bankacılık bölge müdürü, ilgili birimdeki çalışanlara e-posta göndererek "kredi kullandırım adetlerinin düşüklüğünden" şikayet etti ve "sene sonunda performans değerlendirmelerinde hedefi tutturamayanların işten atılacağını" ima etti.

Müdürün, çalışanlara gönderdiği mesaj şöyle: 

"5 iş gününde gerçekleşen kullandırım adetleri 3-4 şubemiz hariç son derece az hatta yok denecek kadar az... Hele KOBİ kanadımız beni çok ciddi bir hayal kırıklığına uğratıyor... Sene sonunda bu segmente bakmamız gerekecek, yetkinlik, performans değerlendirmeleri bakımından oldukça OBJEKTİF olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın arkadaşlar... Kredi tabanlıyız diyoruz ama sanki sadece diyoruz..."

"İŞTEN ATMA TEHDİDİ"

paramedya.com sitesinde yer alan habere göre banka yöneticileri, emekçileri "sene sonunda performans değerlendirmesi yaparak işten atmakla" tehdit etti. 

Bir banka emekçisinin siteye gönderdiği e-postada şu şikayetlere yer verildi:

"Banka Temmuz'da yeni yapılanmaya geçti geçeli inanılmaz bir baskı var. Her gün bölge satış yöneticilerinin maillerinin arkasından sadece tehdit mailleri atarak herkesi sindirmeye çalışıyor. Bir gün içerisinde bir bölge müdürü 70'in üzerinde mail atar mı? WhatsApp'tan şube müdürleri için grup kurup gece yarısı bile oradan şube müdürlerine sürekli baskı yapmakta. O da haliyle personele yansımakta. Bu yeni yapılanma sürecinde şube sayısının daha da azaltılacağı bilinmekte. Üç sene öncesinde 1000 şubeye ulaşacağız kampanyası yapan banka, bu sene sonunda şube sayısını 920'lere indirmiş olacak.  Bu da tüm personele baskıyı arttırmakta, acaba bölgenin istediklerini satmazsak kapının önüne ilk biz mi koyulacağız endişesini arttırmakta. Gelen müşterilerin ihtiyacına göre değil, tamamen kârlılık ve bölgeye show mailleri atmak ve müşteriyi soyan personel arzu edilmekte." 

Banka çalışanından gelen bu ve benzeri e-postalardan yüzlerce gönderildiğinin vurgulandığı haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Şikayetler aynı bankadan. Bu banka da üstelik sendikal örgütlü. Bu bankada tam bir bölge terörü esmekte. Bölge müdürleri istediği kişiyi istediği göreve atamakta, tenzili rütbeyi keyfi bir şekilde uygulamakta. Bu banka ile ilgili mobbing şikayetleri son üç aydır fazlalaştı. Ancak son haftalarda ise artık iyice çivisi çıktı. Bir bölge müdürü tarafından atılan elektronik posta ise tam bir tehdit içeriyor. Kanunların uygulandığı bir ülkede olsaydı bu yönetici ve banka milyon dolarlık cezalar alırdı. Ama burası Türkiye ve bunun bilincinde olan yabancı ortak Türkiye'yi bankacılığın Çin'i haline getirmekte kararlı."