Kazakistan'da gizemli uyku salgını: İnsanların rastgele uyuyakaldığı kasaba boşaltılıyor

Kazakistan'da insanların bilinmeyen bir sebeple aniden günlerce uyuyakaldığı Kalaçi isimli bir kasaba boşaltılıyor. Uyku sorununa bölgedeki bir kimyasalın sebep olduğunu düşünen yetkililer henüz net bir sonuca ulaşamadı.

Dış Haberler

Kazakistan'da 2010 yılından beri insanların aniden uyuyakaldığı ve günlerce uyanmadığı Kalaçi isimli bir kasabada yaşayan yurttaşlar kasabayı boşaltma kararı aldı.

Kasabadaki her beş insandan birinin sorundan etkilendiği belirtilirken yetkililer sorunun sebebini bulmakta yetersiz kaldı. 126 kişinin ve bir de kedinin etkilendiği olay için kimi doktorlar salgın tanısı koyarken, uzmanlar olaya bir kimyasalın sebep olabileceğini düşünüyor.

Profesör Leonid Rikhvanov'un olayın radon gazı kaynaklı olduğu iddiasının doğrulanamaması üzerine, bölgede karbon monoksit sızıntısı olması ihtimali üzerinde duruldu. Ancak yaşananlar karbon monoksit zehirlenmesi tanılarıyla uyuşmadığı gibi kimse de zehirlenme belintisi de bulunamayınca bu ihtimal de elenmiş oldu.

Konunun çözülememesi üzerine kasaba halkı Mayıs sonuna kadar kasabayı boşaltma kararı aldı. İnsanların kasabayı boşaltmasının olumlu olacağını belirten doktorlar, olayların durması halinde salgın ihtimalinin de elenmiş olacağını söylüyor.