Karaman'da 'Ensar' önlemi: Tabela Türk bayrağı ile kapatıldı, şehir merkezi polislerle dolduruldu

Karaman'da, Ensar Vakfı'nın finanse ettiği tarikat evlerinde 10 öğrenciye tecavüz ettiği raporlarla belgelenen sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin yarın başlayacak olan yargılamasından önce, şehir merkezinde binası bulunan Ensar Vakfı'nın tabelası Türk bayrağı ile örtüldü.

soL - Karaman

Karaman'da 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunan tutuklanan ve yaklaşık 600 yıla yakın hapis cezasıyla yargılanacak 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B., yarın ilk kez hakim karşısına çıkarılacak.

Muharrem B.'nin yargılanacağı dava süresinde her türlü basın açıklaması, eylem ve gösterileri yasaklanmıştı. 

soL'un edindiği bilgilere göre ise, polis ablukası akşam saatlerinden itibaren başladı. Şehir dışından gelen tüm arabalar polis tarafından durdurulmaya başlandı. Polisin durdurduğu araçlardaki yurttaşlara "Karamanlı olup olmadıkları" sorduğu öğrenildi.

Karaman Adliyesi'nin çevresinin polis barikatları ile çevrildiği öğrenilirken, şehir merkezinde ciddi bir polis yoğunluğu olduğu ifade edildi.

Öte yandan şehir merkezinde bulunan Ensar Vakfı'nın tabelasının ise Türk Bayrağı ile kapatıldığı görüldü. AKP'nin günlerdir Ensar Vakfı'nı aklamak yapmadığı numara kalmazken, yarın görülecek davada sadece tecavüzcü öğretmen Muharrem B. yargılanacak.