Kadınlar hac sırasında uğradıkları cinsel istismarı anlattı

Dünyanın pek çok yerinden kadınlar, hac sırasında uğradıkları cinsel istismarı dile getirdi.

Dış Haberler

Geçtiğimiz ay Pakistanlı bir kadın, sosyal medya hesabı üzerinden hac sırasında uğradığı istismarı anlatmıştı. Söz konusu Facebook paylaşımı büyük tepki çekse de, bu olayın ardından pek çok kadın hac sırasında yaşadıklarını anlatmaya başladı.

CNN'in aktardığına göre cinsel istismar vakalarının büyük bölümü "tavaf sırasında" yaşanıyor. CNN'e konuşan kadınların yalnızca küçük bir bölümünün durumu polise şikayet edebildiği, ancak polisin şikayetleri dikkate almadığı belirtiliyor.

Yaşadıklarını anlatan kadınlar kalabalık yerlerde taciz edildiklerini aktarırken, deneyimlerini anlattıkları kişilerin de benzer şeyler yaşadığını, ancak sosyal medyadan önce bu konularda konuşmanın mümkün olmadığını söylüyor.

Endonezyalı bir kadın yaşadıklarını anlatarak, "bir daha umreye veya hacca gitmedim, gider miyim emin değilim. Bunları yaşadıktan sonra yalnızca Mekke'den ne zaman ayrılabileceğimi düşünüyordum" diyor.

Endonezyalı kadın, "Kabe'nin önündesiniz, Allah'a en yakın hissetmeniz gereken yerdesiniz ve başınıza gelebilecek en kötü şey geliyor" diyerek bunun "korkunç bir durum" olduğunu söylüyor.

Tacize uğrayan kadınlar, kendilerine sözlü müdahalelerde de bulunduğunu ve "Neden yalnız dolaşıyorsun?" gibi sorular sorulduğunu aktarıyor. 

Pek çok kadının ifadesinde, sosyal medyada yaşanan benzer olayların anlatıldığını görene kadar yaşadıklarını gizlediklerini belirtiyor.