İzvestiya: Kürtler Afrin'i Şam'a teslim etmek için görüşüyor

Rus İzvestiya gazetesi, PYD'nin Afrin'i Suriye hükümet güçlerinin kontrolüne verme yönünde görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Rusya'nın da Kürtleri ikna etmek için arabuluculuk rolünü üstlendiğini ileri sürdü.

Rus İzvestiya gazetesi, Kürtlerin Afrin'i Suriye hükümet güçlerinin kontrolüne verme yönünde görüşmeler gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Sputnik'in aktardığı habere göre, İzvestiya gazetesine konuşan Kürt çevreleri arasından bir kaynak, operasyonun Kürtleri Afrin'i Suriye ordusunun kontrolüne vermek için uzlaşma noktası bulmaya zorladığını ifade etti.

Kaynak, "Afrin ve çevresindeki bölgeleri vermeye hazırız, ancak çıkarlarımızın zarar görmeyeceği yönünde garanti de almalıyız" dedi.

Rus bir diplomatik kaynak da konuyla ilgili henüz nihai bir karara ulaşılmadığını, ancak görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kaynak ayrıca Rusya'nın da arabuluculuk yaparak Kürtleri, Afrin'in Şam'a verilmesi konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Konseyi lideri Ferhat Patiyev de iddiaları doğrulayarak, "Görüşmeler gerçekleştiriliyor. Rusların olduğu gibi Kürtlerin de şartları var. Kürtlerin Afrin'deki durumu üzerinde bir uzlaşmaya varıldığında nihai karar alınacak" dedi.

Suriye Savunma Bakanlığı yetkilisi General Samir Süleyman, "Ülkemizdeki herhangi bir yere girmek için davete veya izne ihtiyacımız yok. Bu zaten Suriye ordusunun hakkı. Afrin, Suriye'nin bir parçası. Bu bölgelere girilme kararı alındığında, zaten girilecektir" ifadelerini kullandı.