İTÜ Rektörlüğü bu afişi 'uygun' bulmadı: Evrim Sempozyumu afişine izin yok!

İTÜ Rektörlüğü, birçok akademisyenin öncülüğünde başlatılan, 23-24 Aralık’ta altıncısı düzenlenecek olan Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu afişlerini "uygun bulmadıkları" gerekçesiyle astırmadı. Aynı rektörülük geçen ay gerici açıklamalarıyla tanınan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz'ü konuk etmişti.

Haber Merkezi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gericilik sınır tanımıyor...

Eğitim öğretim yılı başından beri gerici saldırılar ve etkinliklerin yaşandığı İTÜ'de bu kez de Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyum için asılmak istenen afişler engellendi. Etkinliğin afişini asmak isteyen öğrenciler, Rektör Mehmet Karaca'nın "uygun bulmuyorum" gerekçesiyle karşılaştı. 

Öğrenciler Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu afişinin asılamamasının, İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'nıngenel olarak etkinlik afişlerine izin vermemesiyle ilgili olmadığını, bunun açıkça bu etkinliğe yönelik bir engelleme olduğunu söyledi. Uzun zamandır bilimsel etkinliklere yapılan engellemelerinin yanısıra Rektör Karaca, son olarak Üniversite mekanlarını gerici bir etkinlik için Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz’e tahsis etmesiyle gündeme gelmişti.

 

İŞTE İTÜ'DE İZİN VERİLMEYEN AFİŞ

İTÜ'DE GERİCİ SALDIRILAR ARTTI

Bu öğretim yılı içerisinde Üniversite'de yıllardır çalışmalarını sürdürmekte olan kulüplerin kapatılmaya çalışılması, bu son engellemeyle birlikte düşünüldüğünde, İTÜ’nün bilimin değil gericiliğin yuvası haline getirilmeye çalışıldığını gösteriyor. İTÜ’nün bilimselliği ise Enerji Bakanı’nın yaz saati uygulamasıyla "tasarruf edildiği" yalanına ortak olmasıyla ölçülüyor.

Tüm bu gelişmelerin farkında olan İTÜ öğrencileri, okullarında bilimin engellenemeyeceğini, atılan her adımı ifşa ve her adımla mücadele edeceklerini söylüyor.