İşte Marksist akademisyen Candan Badem'in işyerinden çıkan 'Fethullah Gülen kitabı'

"Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum" diyen akademisyen Candan Badem bugün işyerinde Fethullah Gülen'e ait bir kitap bulunduğu için gözaltına alınmıştı. İşte Badem'in 2014 yılında attığı bir tweetle ortaya çıkan o kitap...

Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan tasfiyenin akademideki adreslerinden biri de Marksist tarihçi Candan Badem'di. Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Badem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma dalgası ile görevden uzaklaştırılmıştı. Badem, bugün gözaltına alındı.

Badem'in işyerinde yapılan aramada Fethullah Gülen'in bir kitabı bulundu. Bu bahane edilerek, Badem "darbeye teşebbüs" iddiasıyla gözaltına alındı. Candan Badem'in 12 Mayıs 2014'te  Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ise Fethullah Gülen'in kitabını ne amaçla kullandığını gösteriyor. Gülen'in "Asrın Getirdiği Tereddütler" kitabından bir bölüm paylaşan Badem, Gülen'in kitaptaki "İslam, mürtede (İslamı reddeden) hayat hakkı tanımamıştır" cümlesini alıntılıyor ve "Bakınız Asrın Getirdiği Tereddütler 4. F tipi hoşgörü böyle oluyor!!" eleştirisini yapıyor.

Candan Badem, görevden uzaklaştırıldıktan sonra katıldığı bir programda hiçbir İslami gruba sempati duymadığını, Gülen cemaatiyle de hiçbir zaman yollarının keşişmediğini, üniversite yıllarından beri sol-sosyalist, Marksist görüşlü bir insan olduğunu belirterek büyük bir şok yaşadığını söylemişti.

Candan Badem'in 2 yıl önce yaptığı paylaşım şöyle: