Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İstanbul Üniversitesi OSÖ bayrağı astı, yönetim tehditle üste çıktı

Daha önce defalarca cihatçı gruplar tarafından basılan İstanbul Üniversitesi bu kez kendisi OSÖ bayrağı astı. Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkili, "Biz de haber yaparız" diye tehdit etti, sorulara yanıt vermeden görüşmeyi sonlandırdı.

Serdar Nazım Yüce

Yayın Tarihi: 17.05.2016 , 14:09 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:11

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dil Merkezi'nin, dün Fen-Edebiyat Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda yaptığı "Teşekkürler İstanbul 2016 Uluslararası Öğrenciler Türkçe Sertifika Şenliği"nde bir skandal yaşandı. Daha önce cihatçı grupların öğrencilere saldırmaya kalktığı fakültede, bu kez üniversitenin kendisi ÖSO bayrağı astı. Konuyla ilgili ayrıntılara ulaşmak için aradığımız yetkililer ise "karşı haber yapmak" ile tehdit ederek, görüşmeyi sonlandırdı.

Dün, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi, Türkçe eğitim programlarını tamamlayan yabancı öğrencilere sertifakalarını dağıtmak için Fen-Edebiyat Fakültesi'nde bir şenlik düzenledi. Etkinlik için okula asılan afişlerin üzerine çeşitli ülkelerin bayrakları yerleştirildi. Bu bayraklardan Türkiye bayrağının hemen yanına Suudi Arabistan bayrağı yerleştirilirdi. Arabistan bayrağının yanına asılan bayrak ise "Suriye'yi temsilen" Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) isimli grubun bayrağıydı. 

'BİZ DE HABER YAPARIZ'
Konuyla ilgili sorularımızı sormak için telefonla ulaştığımız İÜ Dil Merkezi'nde etkinliğin düzenleyicilerinden olduğunu söyleyen yetkili, Suriye bayrağı yerine OSÖ bayrağının konulmasının bilinçli bir şey olmadığını savunmasının ardından, olayın haberleştirileceğini duyması üzerine, "Yapın, yapın. Biz de bir haber yaparız" şeklinde tehditler savurdu. Ne şekilde bir haber yapacaklarını sorduğumuzdaysa, AKP'lilerin sıkıştığı nokta sıkça başvurdukları bir yanıtı aldık. Yetkili, "Yani, yaptığımız güzel şeylere karşı olduğunuzu yazarız" dedi. Açıklamalarının haberde söylediği şekliyle yer alacağını söylediğimiz yetkili, "Kayıt yapıyorsunuz. Bu yasal değil. Bu görüşmeyi sonlandırıyorum o zaman" diye konuşarak telefonu kapattı.

ÖSO bayraklarının asıldığı fakülte, geçtiğimiz yıl cihatçıların saldırısına uğramıştı:  


(Şenliğin yapıldığı salonun 10 metre yakını: Şeref Holü)

Öte yandan bugün, YTÜ'de okul yönetiminin düzenlediği etkinlikte, "Suriye'nin tanıtımı için" açılan masada ÖSO bayrakları kullanıldı.

 

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.